Waarom zit er suiker (in de vorm van glucosestroop) in koffiecreamer? Komt dit van nature ook voor in gewone koffiemelk?

Weet jij het antwoord?

/2500

ook in koffiemelk zitten suikers. zie de link voor de ingredienten van de koffiemelk van het huismerk c1000. hier zit per 100ml 12,4 gram aan suikers in. Waarom al die suikers? wordt toegevoegd voor de smaak. Toegevoegd na 1 minuut: ter vergelijking: in gewone halfvolle melk zit per 100 ml slechts 4,7 gram suiker.

Bronnen:
http://www.calorielijst.nl/product/?calori...
http://www.zuiverzuivel.nl/producten/eko-i...

Je moet wel even beseffen dat koffiemelk geen zuiver natuurlijk product is. Koffiemelk is bewerkte melk die eerst en vooral gecondenseerd wordt en dan al dan niet gezoet. Dus dat van nature in je vraag klopt niet helemaal. In koffiecreamer heeft de suiker ook de functie van stabilisator, met de glucose houdt het schuim veel langer dan zonder, tevens is het schuim ook fijner. Hiermee bedoel ik dat de belletjes in het schuim kleiner zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100