Bij de kippenslacht hou je enorm veel vel over, iemand enig idee wat ze daarmee doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van kippehuid wordt o.a. kippecollageen gemaakt. Collageen is een lijmvormend eiwit uit de botten, graten en huid van dieren. Bij verhitting van collageen wordt gelatine gevormd.Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in producten als vleesconserven en snacks. Toegevoegd na 23 minuten: Ook wordt de kippenhuid verwerkt tot kippoeder, kippenaroma en kippenbouillonpasta of blokjes Toegevoegd na 1 dag: Ook wordt de kippehuid gekookt, gevriesdroogd en daarna tot poeder vermalen. Vervolgens gaat het in de Olvarit babyvoeding en op het etiket staat dan "groenten-aardappels/rijst en kippevlees. Ik wil echter vermelden dat de kippehuid het meeste smaak heeft.

Deze vellen worden geperst, en er komt een krokant jasje omheen, dit wordt dan de kipsnitsel.

Ben niet 100% zeker maar wat betreft de beenderen zijn er gespecialiseerde bedrijven die daarvan GELATINE maken.Heb dit ooit bezocht en heb toen zowel vellen als beenderen gezien.

Daar worden hele mooie frikadellen van gemaakt!

Dit wordt grotendeels verwerktin veevoer, honden- en kattenvoer.

Gelatine wordt gemaakt uit botten en huid van slachtdieren zoals kippen, varkens en vissen, sinds de BSE crisis wordt het niet meer gemaakt uit huid en botten van runderen.

Bronnen:
http://www.zokanhetook.net/voedsel/gelatine.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100