Wie weet welke citrusvrucht dit is?

Ik dronk het sap in Israël in een hotel. De Spaanse dame noemde het 'taranja', maar als ik daar op zoek vind ik niks. 'Naranja' is het Spaanse woord voor sinaasappel. Het sap is zuur en smaakt als heel zuur mandarijnensap. De vrucht is zo groot als een flinke sinaasappel en limoengroen. De schil is heel dik. Hieronder zie je een foto van een schijfje die ik in mijn cola kreeg. Je ziet hoe dik de schil is.

Toegevoegd na 15 uur:
Nieuwe foto. De Hebreeuwse tekst op de stickers zegt trouwens: Perry Light, dat is het merk...

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk is dat een Griollo, want is een groene sinaasappel. Toegevoegd na 16 uur: Na plaatsing van de andere afbeelding kom ik op het idee dat het wellicht een verbeterde Ugli is. Een kruising tussen een grapefruit en een mandarijn, met een bobbelige schil.

Bronnen:
http://watkokenwevandaag.wordpress.com/201...

Waarschijnlijk een pompelmoes/pomelo. De kleur en dikke schil zijn karakteristiek, eveneens als de zurige smaak.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pompelmoes

Het is toch een pomolo of in ieder geval familie. Is het mogelijk dat je die spaanse dame verkeerd hebt verstaan? Ik heb hier namelijk een link van een vrucht, die er verdacht veel op lijkt, en die heet: Toronja. http://es.123rf.com/photo_6270289_un-pomelo-o-toronja-chino.html

De Spaanse vrouw kende haar eigen taal niet, of je hebt haar niet goed verstaan, want het correcte woord in het Spaans voor dat vrucht is "toronja" (zelf ben ik Spaans) "Toronja" is trouwens een ander woord voor "pomelo" (in het Spaans spreek je "pomelo" uit met de klemtoon op de e), en dat is in goed Nederlands een pompelmoes. Een pompelmoes (Citrus maxima, de latijnse naam zegt al hoe groot het kan worden) is beslist géén grapefruit... maar bijna. De grapefruit is in feite een kruising tussen de pompelmoes en de zoete sinaasappel. De grapefruit is waarschijnlijk spontaan ontstaan in het Caribisch gebied, waar zowel de pompelmoes als de sinaasappelboom wild groeien, en is sinds zijn ontdekking (pas in de 18de eeuw!) zo succesvol geworden, dat de pompelmoes een beetje in vergetelheid is geraakt, en niet meer overal te vinden is. De pompelmoes kenmerkt zich inderdaad door de zeer dikke schil. Net zoals een grapefruit is ook bitterzuur, maar minder zoet, en heeft minder sap. Zeer geschikt voor decoratie of in salades, by the way. Toegevoegd na 6 minuten: Vanwege een reactie van Amadea op een ander antwoord, even een aanvulling: de pompelmoes kan geel zijn, maar in de regel wordt de pompelmoes geplukt vóórdat het vrucht zich volledig heeft ontwikkeld. want dan wordt het veel groter dan op je foto. Het jonge vrucht is groen en minder droog. Toegevoegd na 8 minuten: In het Engels heet dat een 'pomelo' en ook in het Nederlands wordt het vaak zo aangeduid, maar de echte naam is dus "pompelmoes"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100