Wat is nou echt typisch zomer eten in Nederland?

We kennen allemaal de stamppotten en de erwtensoep voor de winter maar wat is nou typisch Hollandse zomerpot?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik bedoel dus echt ouderwetse Hollandse pot zoals we 's winters de stamppotten hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spinazie, met gekookte aardappels en varkensrollade. Bloemkool, met saucijsjes en gekookte aardappels. Rode kool met appelmoes ,rolpens en gekookte aardappels. Biefstuk met gebakken aardappels en doperwten. Gebakken schol, met sla en gebakken aardappels. Gekookte kabeljauw in mosterdsaus met verse worteltjes en aard.puree. Stamppot van postelijn met braadworst. Dit zijn specifiek oud Hollandse gerechten, die 60 jaar geleden ook al op tafel kwamen.

salades, ijs,koude pasta's, Toegevoegd na 47 seconden: fruit Toegevoegd na 1 minuut: koude warps (met zalm of kip) Toegevoegd na 1 minuut: BBQ Toegevoegd na 2 minuten: sushi

Mooie vraag in deze tijd +1. Ik zou zeggen een italiaanse reistschotele jaar.

gebakken aardappels, sla en vlees. Toegevoegd na 3 minuten: Zomers nooit zin om uitgebreid te koken, lekker makkelijk en snel met een frisse salade.

Typisch hollandse zomerpot is b.v. Sperzieboontjes met slavink en komkommer in zuur Raapsteeltjes stamppot met klapstuk Knolletjes Asperges met botersaus, ham en ei Verse doperwtjes met bospeen en kabeljauw Capucijners met speklapje

Rode bietjes, met gebakken uitjes en speklapjes. Rode kool, al of niet met appeltjes, en gebakken bloedworst. Stoofpeertjes met gehaktbal. Andijviestampot (rauwe andijvie gestampt met aardappels) met gehaktbal. Kropsla, aangemaakt zoals je wilt, met vis. Te voegen bij al gegeven antwoorden. Bloemkool, slaboontjes, peultjes, snijboontjes, echte zomergroenten, die je zelf ook in de moestuin kunt kweken.

Bloody Mary Bordje met Gerookte Vis Bruschetta met Tomaat en Mozarella Champagnesorbet Citroensorbet Courgettesalade Frisse Tomatensalade Frisse Witte Koolsla Fruitsalade Garnalencocktail Gazpacho (Koude Soep) Gemarineerde Olijven (Marokkaans) Gevulde Meloen Griekse Salade IJs met Frambozensaus IJsthee (Ice Tea) Indische Tomatensalade Kerstomatensalade Kirr Komkommersalade Koude Schotel met Gerookte Vis Margarita Meloen met Parmaham Mozarella Olijvensalade Paprika Appelsalade Peterseliesalade

Bronnen:
http://www.receptjes.be/menu_zomerse_recepten.html

Sla, gekookt ei, gebakken aardappels. Typisch Hollands.

Rijstepap met bruine suiker en een klontje boter.

Uitsmijter ham kaas.

Wij hebben vroeger altijd onze groenten zelf verbouwd. We begonnen in de lente met ,spinazie,steeltjes,snijbiet radijsjes,tuinbonen,doperwten,boontjes ,peultjes,sla en andijvie. Naar gelang het goed was werd er van gegeten,of de rest ging de diepvries in. Je at typisch groenten die echt ook alleen in de zomer goed waren.

In het algemeen: aardappelen, vlees en groenten, en dan niet gestampt. De groenten zijn meestal gekookt, en worden voor het opdienen bestrooid met wat nootmuskaat. Denk aan sperzieboontjes of worteltjes en doperwtjes, dat werk. Vooral als het erg warm is kan er ook sla zijn in plaats van gekookte groenten, niet alleen omdat dat lekker fris is, maar omdat het de huisvrouw ontlast, die in een hete keuken moet staan koken. Denk dat niet aan de zakjes gemengde sla van Appie, maar aan gewone bladsla of ijsbergsla, met geraspte komkommer, eventueel zilveruitjes, en 'slasaus' of een vinaigrette van 'slaolie', azijn en suiker. De aardappelen zijn de ene dag gekookt, en de andere (op)gebakken. Aardappelpuree kan ook, maar wordt gezien als luxer. In het weekend zijn de aardappelen voor extra luxe soms bestrooid met gehakte peterselie. Het vlees is meestal gebakken of gebraden, stoofvlees is meestal meer iets voor najaar en winter. Denk aan de gehaktbal, de blinde of slavink, het speklapje of, luxer voor in het weekend, het schouderkarbonaatje. Het vet waar het vlees in heeft gebakken, kan gebruikt worden als basis voor een jus voor over de aardappelen. Soms wordt er ook gewoon wat bakvet over de aardappelen gegoten.

gewoon iets wat je zelf lekker vindt en makkelijk te maken en dan lekker buiten eten

Komkommersalade Sla Koude bietjes Koude stoofpeertjes

Gestoofde ui in melk saus, gekookte aardappels en rolmops.

Typisch zomers eten is een koude schotel, of gebakken aardappeltjes met sla, tomaat, ui, en een gekookt ei met een stukje vlees, kip, of vis. En een bbq natuurlijk.

haring?

sla en gefrituurde krieltjes met een grote kippenpoot.

sla met komkommer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100