Waarom is het prijsverschil van stokbrood zo groot tussen frankrijk en nederland?

In nederland betaal je voor een reeds gebakken stokbrood bij de albert heijn € 1,00 en in frankrijk voor een afgebakken stokbrood € 0,35. Waar komt "enorme" verschil vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat het in Frankrijk gewoon dagelijks brood is, en bij ons nog steeds luxe

Omdat het stokbrood wat AH op de bake-off verkoopt, geïmporteerd is uit Frankrijk. Dat meen ik serieus trouwens, AH heeft ook ruzie gehad met de franse bakkerijen over het stokbrood. Omdat AH wil dat het voorgegaard is, zodat het in de winkel afgebakken kan worden, de Fransen vonden dat maar raar. De eerste periode van de Bake-off bij AH liep dan ook niet goed met het stokbrood. En nu nog, AH veranderd regelmatig ineens de baktijden, en dan moeten ze in Frankrijk ook weer de baktijden aanpassen.

Bronnen:
Geleerd in de tijd dat ik nog de leiding...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100