wordt een 'Berliner Boll' beschouwd als een donut?

Zojuist had ik een discussie met mijn vriendje over Berliner bollen. Hij verwees naar ze als donuts, maar ik vind dat maar raar. Donuts hebben namelijk een gat in het midden. Berliner bollen als donuts beschouwen is net als of je oliebollen, donuts noemt... Dat slaat toch nergens op?

Toegevoegd na 1 minuut:
Alsof*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Donuts hoeven niet per se ringvormig te zijn, zie http://en.wikipedia.org/wiki/Donut#Shapes en ook op http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_%28doughnut%29 wordt ernaar gerefereerd als donut.

Een Berliner bol lijkt erg op een donut. Het deeg wordt op dezelfde manier gemaakt en gefrituurd. Een Berliner bol wordt daarna gevuld met room of jam. De vergelijking met een donut is dus wel terecht, Bij de oliebollenkraam verkopen ze ook Berliner bollen, maar dat zijn meestal gewoon oliebollen met gele room erin. Dat is dus geen "echte" Berliner.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_(doughnut)

Voor een professional is er wel degelijk een verschil tussen een donut en een Berlijnse bol. Ok ze worden beiden gefrituurd maar het deeg is verschillend. Tevens zit er volgens de regels van de kunst in een donut steeds een gat anders is het geen donut.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100