Wat kan de reden zijn dat brood uit de broodbakmachine aan de bovenkant ingedeukt is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de gebruiksaanwijzing van mijn bbm komt dat door "te veel vocht in het mengsel". Gebruik dus wat minder water. Of voeg een 1/2 theelepel zout (meer) toe. Of 1 eetlepel meer bloem. Het kan ookdat het brood te lang in de broodvorm heeft gezeten na het bakken.

Bij een kant en klare broodmix zou teveel water zoals Jofkas zegt een oorzaak kunnen zijn, maar ook bij het zelf afwegen van de ingrediënten volgens recept. De ene soort meel/ bloem neemt meer vocht op dan de andere. Een andere oorzaak kan zijn, dat je teveel gist hebt toegevoegd voor de hoeveelheid meel. Bij te snel rijzen klapt het brood tijdens het bakproces in en ontstaat een holte ipv een bolle bovenkant. Uitproberen en resultaten noteren is de weg naar een mooi broodje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100