Is bami met foe yong hai, babi pangang, tjap tjoj, enz. gezond als vervanging van een ontbijt?

Ik haal wel eens wat van een Chinees restaurant, vaak een combinatiegerecht. Ik kan niet in één keer alles op. Er blijft dan behoorlijk wat over. Ik kan wel wat in de diepvries stoppen, maar dat mag ik niet twee keer doen. In de ochtend kan ik best trek hebben in dat eten in plaats van een normaal ontbijt. Maar is dat wel gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afhaalchinees bevat veel vet en andere ongezonde ingrediënten om aan de westerse smaak te voldoen. Afhaalchinees is dan ook geen gezond alternatief voor de Hollandse aardappels, groente en vlees, en ook niet als alternatief voor een ontbijt. Het ligt er wel aan wat je gewend bent. Als je kijkt naar de Engelsen en wat voor ontbijt hun eten.... Gezond is het in elk geval niet. Voor een enkele keer maakt het inderdaad niet zoveel uit, maar doe je dit met regelmaat, dan kan het zijn dat de kilo'tjes er vanzelf bijkomen. Wat je beter kunt doen, is niet de restanten de volgende ochtend eten, maar beter in de middag of avond. Dit kan best als je het afgekoelde eten in de koelkast bewaard. "Bij de afhaalchinees hoef je je geen illusies te maken. De Chinese restaurants hebben de maaltijden behoorlijk afgestemd op de Nederlandse smaak. De meeste gerechten zijn daarom al lang al niet meer authentiek. Er is teveel aan gesleuteld. Chinezen eten bijvoorbeeld veel rijst zonder saus. Zo krijgen zij de minste vetten binnen. De Chinese afhaalmaaltijden zijn over het algemeen rijkelijk overgoten met saus, bevatten veel vetten en veel ongezonde ingrediënten om meer aan de westerse smaak tegemoet te komen. Is het gezond om Chinees afhaalvoedsel te eten? Dat hangt af van de samenstelling van je keuzes. Kies je voor rijst en groente en (magere) vlees of visgerechten, dan is de Chinese afhaalmaaltijd helemaal zo slecht nog niet. In dat geval is het voor een keertje een prima alternatief voor de Nederlandse maaltijd. Kies je liever voor de gefrituurde loempia en de gerechten met rijke sauzen en een gebakken banaan toe? Tsja...". http://www.culinairenieuwsbrief.nl/archief/201023-2-de-afhaalchinees.html http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/faq/175/is-chinees-en-italiaans-ook-junkfood http://www.afvallen-weblog.nl/chinezen-is-niet-gezond-de-nadelen-van-chinese-restaurants/

het is best een vet onbijt. je krijgt dus behoorlijk wat calorieën binnen. voor een keer kan het wel, maar je kan er beter geen gewoonte van maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100