Hoe maak je roomboter smeerbaar?

Wanneer roomboter in de koelkast ligt is het heel hard, is er iets waardoor je het snel kunt gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

de ontdooistand op een magnetron of gewoon eventjes in de zon zetten ofzo

Een stukje in een plastic zakje doen en in warm water dompelen, of het in een bakje boven de verwarming zetten.

10 a 15 seconden in de magnetron laten ontdooien. Je mes onder de warme kraan houden, kan soms ook al een beetje helpen.

Een schaal van glas of aardewerk met wat water erin in de magnetron goed warm laten worden. Het water eruit gieten en de schaal dan omgekeerd over de boter heen plaatsen. Na enige tijd is dan de boter smeerbaar. Toegevoegd na 2 minuten: Bij de eerder genoemde methodes loopt je veel kans dat de boter smelt. Dat gaat op mijn manier niet gebeuren.

Buiten de koelkast bewaren en dan niet het hele pakje,maar bijvoorbeeld de helft i.v.m. bederving.

gewoon met de kaasschaaf plakjes schaven, die zijn heel snel op kamertemperatuur. Zo loop je niet de kans, zoals met magnetron dat je een plasje boter krijgt

Een kwartier voor gebruik even in een ruimte met verwarming zetten/geopend pakje of deksel van de botervloot af

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100