Hoe heet is de onderstaande peper op de Scovilleschaal?

Supreme Chili Rawit Malawi (2cm 250g)

Link: http://www.orientalwebshop.nl/product/2544



En als een precies getal te moeilijk is, tussen welke getallen zal de heetheid liggen?


Scovillewaarde : Soort peper
15.000.000–16.000.000 : Pure capsaïcine
9.100.000 : Nordihydrocapsaïcine
2.000.000–5.300.000 : Standaard Amerikaanse pepperspray
2.000.000 : Moruga Scorpion
1.200.000 : Trinidad Moruga Scorpion
855.000–1.041.427 : Naga Jolokia
876.000–970.000 : Dorset Naga
350.000–577.000 : Rode Savinapeper habanero
100.000–350.000 : Habaneropeper
100.000–350.000 : Scotch bonnet, Madame Jeanette
100.000–200.000 : Jamaicaanse hete peper
50.000–100.000 : Thaise peper, Malagueta pepper, Chiltepin pepper
30.000–50.000 : Cayennepeper, Ají pepper, tabascopeper
10.000–23.000 :Serranopeper
7.000–8.000 : Tabascosaus (habanero)
5.000–10.000 : Waspeper
2.500–8.000 : Jalapeñopeper
2.500–5.000 : Tabascosaus (tabascopeper)
1.500–2.500 : Rocotillopeper
1.000–1.500 : Poblanopeper
600–800 : Tabascosaus (groene peper)
500–1000 : Anaheimpeper
100–500 : Pimento, pepperoncini
0 :Geen scherpte, paprika

(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Scovilleschaal)

Weet jij het antwoord?

/2500

De rawit in Indonesie is iets minder heet dan Madame Jeanet, maar komt vrij hard aan omdat je het rauw eet (je snijdt de verse rawit in ringetjes en eet er enkele bij je maaltijd. In de bovengenoemde schaal rond de 50 000 tot 100 000 schat ik. Madame Jeanet is lekker om mee te koken met het voedsel waarna je de peper zelf er weer uit kunt halen, maar is rauw wel erg straf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100