Wat is het verschil tussen ovomaltine en gewone cacaopoeder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het verschil is dat cacaopoeder gewoon gemaakt wordt van de cacaoboon. En dat Ovomaltine een spulletje is met een beetje cacao en een heleboel andere ingredienten: Ingrediënten van Ovomaltine: Gerstemoutextract (47% droog extract), geconcentreerde magere melk, geconcentreerde karnemelk, suiker, magere cacao (9%), gistpoeder, magnesiumcarbonaat, calciumfosfaat, plantaardige olie, vitaminen (A, E, B1, B2, PP, B5, B6, B8, B12, C), zout, aroma (vanilline) Cacaopoeder is een natuurlijk produkt. Cacaopoeder is afkomstig van de cacaoboon, de vrucht van de cacaoboom. Om cacaopoeder te maken wordt gebruikgemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Zonder verder enige toevoeging.

Het grote verschil is 'suiker/energie'. Ovomaltine moet je zien als energiedrankje en niet als dorstlesser. Het is een drankpoeder dat vooral koolhydraten bevat in een geconcentreerde vorm van suiker, glucosestroop en honing. Als gewone dorstlesser is het dus niet aanbevolen. Soms zit er wat cacaopoeder door of er zit alleen mout in. Er zijn nl. verschillende soorten ovomaltine-poeder/producten. Het kan zowel in koude - als in warme melk oplossen. Cacaopoeder ontstaat door onder hoge druk cacaobonen uit te persen, zodat er cacaoboter en -poeder ontstaat. De kleur en smaak is afhankelijk van de kwaliteit, zuurgraad en roostertemperatuur van de bonen. Cacaopoeder wordt gebruikt om er chocolademelk van te maken of om toe te voegen aan beslag/deeg, warme-en koude dranken/ sauzen of chocolade nagerechten. 100 gr. cacopoeder bevat; 341 kcal, 24,5 g. vet, 10,8 g. koolhydraten en 19.8 g.eiwitten 100 gr. ovomaltine bevat; 361 kcal, 1,7 g. vet, 75,0 g. koolhydraten en 11,2 g. eiwitten. Cacaopoeder bevat geen vezels en ovomaltine bevat 4,9 gr. vezels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100