Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik Speculoos weer smeerbaar zonder de smaak al te veel aan te tasten?

Toen de pot open ging was het al vrij moeilijk smeerbaar.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
2.4K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Is het niet bedorven?
Mischien heb je de pot wel een tijdje open laten staan.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Nee direct open en hard!!
bamibal
11 jaar geleden
Te koud, misschien? Op kamertemperatuur is het al een stuk beter.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Staat in de trekla in de keuken. Doe het expres al niet in de koelkast. Is al de tweede pot die niet smeuig is
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Pot naar de producent sturen incl. klacht. Grote kans dat je meerdere nieuwe potten thuis krijgt :P zijn deze nog niet goed dan kun je idd olie toevoegen, en anders een ander merk (als dit er is) proberen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je kunt er wat plantaardige olie aan toevoegen, om de pasta smeerbaar te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De vetten in Speculoospasta worden hard en moeilijk smeerbaar als het te koud is. Bewaar de pot daarom bij kamertemperatuur. Eventueel kun je de pot in een bakje lauw water zetten, zodat hij sneller wat opwarmt. Het wordt dat vanzelf beter smeerbaar.
(Lees meer...)
bamibal
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+, ik gebruik altijd een kommetje warm water en zet de pot daar even in, werkt super.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding