kun je met 10 euro per week voor boodschapen voor 1 uit komen?

dus alleen voor eten dan vier dagen in het weekend leg ik samen met mijn vriend nog wat bij en eten we samen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan, maar het is geen vetpot en je moet niet roken. Ook zul je regelmatig een vegetarische keuze moeten maken. De kink in de kabel zit hem in het feit dat je met meer personen relatief goedkoper kunt eten, omdat kleine hoeveelheden vaak duurder zijn, en je niet TE veel in herhaling wilt vallen. Maar er is niks mis met twee dagen pasta of nassi eten, hoor. Maar een paar voorbeeldjes : een halve zak macaroni, met een in stukjes gesneden rookworstje , een gesnipperde ui en een zakje mix (Aldi of Lidl zijn de goedkoopste), en je hebt twee dagen macaroni voor minder dan 2 euro. 2-3 verse aardappels schillen, (op)bakken in wat boter of olie, een gebakken ei en een blikje doperwten kost je vermoedelijk niet eens een euro. Zakje gekruide mie uit de supermarkt. Speklapje in reepjes kruiden met ketjap, chilisaus en wat basiskruiden, en je hebt voor nauwelijks een euro "bami ketjap'. Verder heb je natuurlijk 1 of 2 broden nodig en wat beleg - maak ook daarin de goedkoopste keuzes. Euroshopper en overige budgetmerken van supermarkten zijn vaak de voordeligste keus. Bouw een voorraad op van kruiden, sauzen, deegwaren en conserven, en besteed daarna wat je over hebt zo veel mogelijk aan verse groenten. Zie vlees als de luxe die het is; gebruik het met mate. Gebruik seizoensproducten, aanbiedingen en afgeprijsde artikelen. En : maak er een sport van.

Als je bvb een stamppot maakt kun je er 2 tot 3 dagen van eten. Het is mogelijk maar wel heel lastig. Ook brood met ei is voordelig. Je kan bij AH 3 broden voor 2 € kopen.

Dat zou best kunnen. Maar koop dan niet dure luxe producten maar dingen zoals brood, aardappels, af en toe vlees en drinken. Dus meer van die basis producten.

Met wat moed en beleid moet het kunnen, maar koop dan verse en uiteraard niet dure componenten . Koop ook geen goedkope fabrieks bagger, want dat is vaak niet optimaal voor je gezondheid. Wij zijn toch geen varkens waar de maar iets eetbaars instopt, en dan moet het maar goed zijn! Kijk in de aanbiedingen van groenten. Wortelen, uien ,soorten kool, spruiten enz. wat er te koop is. Koop geen gewassen en schoongemaakte aardappelen, salade of groenten, doe het even zelf , dan bespaar je veel. Kook even zelf, is leuk en zoooo gepiept. Als je een stamppot maakt, kook dan voor 2 keer en vries het restje in. Maak bonen soepen met groenten (eiwitten). Er staan duizenden recepten op internet. Maak het lekker en niet duur, maar 3 broden voor 1 euro is natuurlijk bagger. Zulke dingen moet je niet kopen. Belangrijk is ook etiketten lezen, dan weet je wat je eet. Succes, en slik dagelijks een multivitamientje.

4 dagen eten betekent een dagbudget van gemiddeld 2,50. Je zult moeten drinken, dus laren we zeggen: Een fles water per dag á 0,25. Dan houd je dus nog 9 euro over voor eten. Gevarieerd eten hiervan zal nauwelijks mogelijk zijn. Je zou een zak muësli voor het ontbijt kunnen kopen á 1 euro. Daar kun je wel 4 dagen mee doen. Een tros bananen, ook weer 1,25 euro. Je hebt dan nog 6,25 over. Een goedkoop brood is wel te krijgen voor 50 ct, dus houd je nog 5,75 euro over. Een pot pindakaas, 75 ct, dus nog 5 euro over. Dan 'n pot rode kool en een pot doperwten + wortelen. Daar kun je dan met een kilo aardappelen 2x van eten en het kost 2,20. Dan houd je dus nog 2,80 over. Daar zou je dan goedkoop vlees van kunnen kopen of, als je vegetarisch wilt eten, noten en zaden en/of champignons. Toegevoegd na 4 minuten: Ik bedoel dus van beide potten 2x, dus in totaal 4x en dan 4x aardappelen erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100