Hoe lang blijft de slagroom goed in een geopende spuitbus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord van Campina klopt! (overige antwoorden dus niet...) De spuitbus staat onder druk en daardoor kunnen er geen micro-organismen (bacteriën) terug in de spuitbus komen als je hem gebruikt. De inhoud van de bus blijft dus steriel en dus houdbaar tot de aangegeven datum. Deze houdbaarheidsdatum wordt overigens niet bepaald door microbieel bederf (de inhoud is immers steriel) maar door oproming/ontmenging van de slagroom en achteruitgang van de smaak. Wel moet je natuurlijk na elk gebruik het spuitmondje goed schoonspoelen onder de kraan. Conserveermiddelen zitten er overigens ook niet in: de slagroom wordt na steriliseren aseptisch (=zonder besmetting) afgevuld in steriele bussen dus er is helemaal geen conserveermiddel nodig! Daarbij: als er in producten conserveermiddelen gebruikt worden, staat dat ALTIJD in de ingredientendeclaratie vermeldt. (nee, ik werk niet bij Campina, maar heb wel als technoloog bij een concurrent gewerkt).

Een paar dagen, er staat meestal op "na opening beperkt houdbaar". Ook wel een beetje afhankelijk van wat ze nog aan conserveringsmiddelen erin doen. Ik zou zelf 3, maximaal 5 dagen aanhouden. Het belangrijkste is dat je de spuitmond na gebruik steeds met goed heet water schoon maakt. Toegevoegd na 3 minuten: Overigens is Campina een andere mening toegedaan (gevonden op internet) ---------------------------- Geachte mijnheer, Zolang spuitslagroom in de koelkast bewaard wordt is het aangebroken net zo lang houdbaar als onaangebroken. Wij hopen hiermee u vraag voldoende beantwoord te hebben. Met vriendelijke groeten, Lieke Aben Customer Service Campina Nederland --------------------------------- Ik heb zelf andere ervaringen, maar dat komt waarschijnlijk doordat het tuutje niet schoon was. Maar volgens Campina zou de slagroom (in de bus) dan langer houdbaar moeten zijn dan 5 dagen. Toegevoegd na 1 dag: Onder reacties heb ik nog de URL geplaatst waar bovenstaand antwoord van Campina werd genoemd. De betreffende medewerker werkt bij Campina, dat heb ik gecontroleerd en het lijkt me zeker gezien de overige ervaringen een betrouwbaar antwoord.

Indien de slagroom koel bewaard wordt, en de spuitmond gereinigd is met heet water na gebruik, kun je de fles zeker nog 2 weken bewaren, en is de slagroom nog bruikbaar. ( In praktijk bewezen!).

Best wel een tijdje, mits de temp. van de koelkast goed is Max. 7gr. en je ervoor zorgt dat iedere keer na gebruik de spuitmond goed afgespoeld wordt onder de kraan, ook niet de spuitmond met je vingers aan raken en al helemaal niet met je mond aflikken ;) dan kan de bus wel een paar weekjes volhouden.. (uit eigen ervaringen)

Volgens mijn ervaring is spuitslagroom toch wel 2-3 weken te bewaren, mits in de koelkast bewaard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100