hoe moet een ei in een eierdopje. Met de "spitse" kant naar boven of met de "bolle" kant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met de spitse kant naar boven dan blijft het ei goed staan in de eierdop.

Met de bolle kant, bovenin zit een beetje lucht en dan kan je hem ook makkelijker openen. Ik doe het altijd zo en valt nooit om.

Soms hangt het van de grootte van het eierdopje af. Als ik een ei met de spitse kant naar beneden doe, dan verdwijnt het ei bijna helemaal. Uiteindelijk maakt het niets uit. Maar traditioneel zet men de punt omhoog. Het staat qua verhouding mooier.

een gekookt ei zet je met de bolle kant in het eierdopje, voor stabiliteit en ook omdat je dan van de spitsere bovenkant gemakkelijk met een mes een kapje af kan slaan.

Je zet je ei zoals je zelf wil. Hoe je het ei zet maakt niet uit want je ei zal altijd naar ei proeven, tenzij het een kalkei is natuurlijk. :-) Ik zit al jaren in de horeca en ik heb nog nooit geweten dat iemand zijn eitje niet lustte omdat het zo of zo stond, alleen een ei op de zijkant in een eierdop plaatsen valt tegen omdat het gaatje dan te klein is. :-D Heb je toevallig ook die sprookjesfilm gezien waarin twee Naties hierom al een eeuwigheid oorlog voeren?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100