Bestaan er kruiden gemaakt van kaas?

Dikke discussie hier met domme gasten. Er bestaan toch alleen Kaas + kruiden? of bestaan er ook kruiden van kaas (kaaskruiden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, kaas is een dierlijk product, kruiden een plantaardig product. Toegevoegd na 56 seconden: Tenzij je gasten ergens een kaasboom weten te staan. Dan houd ik mij aanbevolen.

Kaas is geen kruiden, dus het lijkt me onmogelijk om daarvan kruiden te maken. Wel bestaat er kaas met iets er in, bijvoorbeeld komijnenkaas.

het enige wat je je zou kunnen voorstellen bijkaaskruiden is geraspte [parmezaanse] kaas. Die gebruik je nog wel eens als smaakmaker. Maar kaaskruiden in de letterlijke betekenis van kruiden (Niet-houtige plant). Nee.

Er is wel kunstmatige kaas, dat wordt gebruikt om producten een kaas smaak te geven (denk aan chips bijv.) maar dat zijn geen kruiden. zie bijv. https://www.inventables.com/technologies/concentrated-cheese-flavor

Waar jij waarschijnlijk mee in de kaasknoop ligt is het kaasjeskruid. Dat is niet gemaakt van kaas maar de vruchtjes lijken op kleine kaasbolletjes vandaar de naam ;-)

Bronnen:
http://www.bikergc.be/kaasjeskruid.html

Zeer waarschijnlijk zij die domme gasten(in de kroeg?) in de war met het plantje kaasjeskruid,dat überhaupt met kaas niets te maken heeft,maar waarvan de vorm enigszins aan bolletjes kaas doet denken.

Kaaskruiden zou je onder dezelfde categorie als koekkruiden, speculaaskruiden gehaktkruiden e.d. kunnen rangschikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100