Waar staat de vaak gebruikte banketletter M voor?

In de winkels liggen banketletters. En deze zijn het meest verkrijgbaar in de letter S van Sinterklaas en de letter M. Waar staat de letter M voor? Dan is een P van Piet toch logischer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft praktische redenen. Het is gemakkelijker om banketletters te vormen van een ongedeelde, gebogen staaf, bijvoorbeeld de C, L, M, N, S, V, W en Z. Maar die passen niet allemaal goed in een doos. Bij een L heb je een grotere doos nodig dan bij een M, als je alle banketletters even zwaar wilt maken. Een V gaat schuiven in de doos, de Z lijkt net een S, de W lijkt op een M, de N lijkt een mislukte S, de C komt niet genoeg voor in namen. Dan resteren de S en de M.

Bronnen:
http://www.patisserie.be/patisserie/boterl...

Niet alleen is de M een door banketbakkers makkelijk te maken letter, veel consumenten denken ook dat de M groter is dan andere letters. Dat is in ieder geval zo bij chocoladeletters. Hoewel alle chocoladeletters (van hetzelfde merk en dezelfde prijs) evenveel chocolade bevatten, wordt de letter M veel meer verkocht dan andere letters. Veel consumenten denken méér te krijgen voor dezelfde prijs, als ze een M kopen... Toegevoegd na 6 minuten: De producenten hebben hierop ingespeeld door M-en te gaan produceren. De letter zelf staat niet ergens voor.

Oorspronkelijk stond de M voor Moeder. En de S uiteraard voor Sinterklaas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100