Hoe lang is een pompoen houdbaar?

Vanaf oogsten/vanaf willekeurige aanschaf in de supermarkt.

Toegevoegd na 12 minuten:
*Een eetbare.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De pompoen dient onbeschadigd te zijn. Een beschadigde pompoen bederft snel. Ongesneden kan de pompoen op een koele plaats (8 tot 12 °C; let op dat hij niet bevriest) maanden worden bewaard. Na aansnijden is de pompoen in de koelkast nog maximaal een week houdbaar.

Bronnen:
http://www.verseoogst.nl/producten/pompoen

De meeste soorten pompoenen kun je maandenlang bewaren als je ze op z’n geheel op een droge plaats legt bij temperaturen van boven de 10°C. Toegevoegd na 1 minuut: Op deze website hebben ze het over 2 maanden: http://www.groentenenfruit.nl/veggipedia/product/pompoen.html Maar ik heb ergens anders ook wel eens gelezen 6 maanden. Het gaat er vooral om dat ze redelijk koel bewaard worden, op een droge plaats, en helemaal heel zijn, zonder beschadigingen.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/bewaren_pompoenen...

Naast de informatie hierboven kan ik je vertellen dat een pompoen met een lange steel langer houdbaar is dan een met een klein steeltje. Geen idee waarom maar het is een feit. Bij aankoop kies ik dus altijd de pompoen met het langste stuk steel! Deze tip heb ik van een biologische teler.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100