kan je nog koken met zure slagroom?

Een vriendin van mij gebruikte dacht ik zuur geworden slagroom om mee te koken (spaghetti carbonara geloof ik), maar helemaal zeker weet ik het niet meer. Weet iemand of het inderdaad kan of dat het vies blijft/wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan wel, alleen zal het de smaak niet ten goede komen. Liever niet dus.

In zure room wordt een melkzuurbacterie toegevoegd. Deze kennen we bijvoorbeeld ook uit Kriek- en Geueze-bieren en whisky's en wijnen. Deze melkzuurbacterie ontwikkeld zich echter in geconditioneerde omstandigheden, dus niet met alle mogelijke vervuiling in een open koelkast. Het antwoord is dus dat het hoogst onverstandig is.. of je moet de zuur geworden room afsluiten en 3 jaar bewaren, waarna de melkzuurbacterie weer is gestorven, maar dan zal het totaal geschift zijn en ook niet meer te gebruiken. Dit proces wordt wel gebruikt bij dranken. Bovendien zullen er meer stoffen inzitten zoals stabilisatoren etc. waarvan ook de invloed niet kan worden overzien (het zal geen pure gekarnde slagroom zijn). Dus nee, mag ik btw crème fraîche aanraden om mee te koken, zeker als je er wat roomboter aan toevoegt, snippers champignons en knoflook aan toevoegt, 2 eetlepels water, even laten oplossen en heerlijk!

denk niet dat het mogenlijk is als slagroom zuur is krijg je een onaangename rotte geur en smaak en ook de kleur veranderd,en dat proef je en ruik je zeer zeker als het verwarmt word , ik denk dat je vriendin zure room heeft gebruikt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100