Waarom drinken honden met hun tong?

Waarom doen ze niet gewoon zoals wij en stoppen hun hele bek in het water om het naar binnen te late stromen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat honden geen aaneengesloten lippen hebben zoals wij mensen. Het water zou er zo weer uitlopen. Wel eens een Duitse Dog zien drinken?

Ha, die Wasbeer; Als een hond zijn hele snuit in zijn drinkbak zou steken komt ook zijn neus onder water en dat drinkt niet makkelijk.

en daarbij, als de hond zijn bek in het water zou steken, dan steekt ie ook zijn neus onder water en dan stikt ie...

Stond in de bijbel: Maar de Heer zei tegen Gideon: ‘Nog zijn het er te veel! Laat je mannen naar het water van de bron gaan, dan zal ik daar een keus uit hen maken; ik zal je zeggen wie met je zullen meegaan en wie niet.’ 5. Gideon liet de mannen naar het water gaan en de Heer zei tegen hem: ‘Je moet de mannen die als honden met hun tong het water opslurpen, scheiden van de anderen die op hun knieën gaan liggen om te drinken.’

omdat honden geen vingers hebben om de beker, kopje, glas, of blikje vast te houden

Honden steken hun tong recht in het water en buigen die dan naar achteren als lepel, daarmeen trekken ze steeds kleine beetjes water naar binnen die meteen doorgeslikt worden. Een hond kan geen water opzuigen zoals wij dat kunnen.

omdat ze dan hun neus ook onder water steken en ze moeten (in de natuur) hun vijanden wel nog kunnen ruiken terwijl ze onbeschermd bij een waterplas staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100