Wat is een goed alternatief voor oliebollen en appelbeignets?

Hier zijn wij niet zo kapot van de hollandse traditionele oliebol. Wat zou een alternatief kunnen wezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer ze eens met banaan of met annanas, heerlijk echt iets anders, ik verheug me er nu al op!!!!

appelflappen!

Je kan pannenkoeken bakken met of zonder krenten of rozijnen of poffertjes met poedersuiker.

bladerdeeg hapjes. Het is toch altijd wel lekker om iets warms te eten of iets wat vult.

Appelbollen...zo gemaakt met kant en klaar bladerdeeg..stevige appels...kaneel...abrikozenjam...rozijnen en/of amandelspijs. Veel lekkerder dan al dat vette spul...

In de Libelle van deze week staan recepten voor hartige poffertjes...

Bronnen:
http://www.libelle.nl/2009/12/recepten-lib...

minipizza's, bakabana's, worstenbroodjes, chocoladefondue, eigengemaakte kaasstengels, ... ... ...

Luikse wafel met glazuur. Ook te koop bij de meeste oliebollenkramen en erg lekker. Of een puddingbol (berliner??)

Balkenbrij,heerlijk op brood en zeer voedzaam!

Wat dacht je van een berliner bol, worstenbroodje, frikandelbroodje, wafels met slagroom, misschien heb je nog wat kerststol over.

Waar houden jullie dan wel van...? Als het lekkere hapjes waar jullie van houden maakt het niet uit wat je als alternatief gebruikt. Zolang jullie het maar lekker vinden...

Een traditioneel hapje uit Centraal Europa is de Beigli. Het recept van mijn Oostenrijks/Hongaarse grootmoeder voor Beiglies: (foto 1) Ingrediënten Voor het deeg: 250 g bloem - 100 g boter - 25 g suiker - snufje zout - 2 eidooiers - beetje melk - 10 g gist. Voor de vulling: 2 el honing - 125 g basterdsuiker - 100 ml melk - 200 g maanzaad - schil van 1 citroen In plaats van maanzaad kun je ook gemaken walnoten gebruiken; vinden wij westerlingen meestal lekkerder. Bereidingswijze Los de gist op in de handwarme melk. Zeef de bloem boven een kom. Voeg snufje zout toe. Kneed de boter met de bloem, voeg de suiker en het eigeel toe. Kneed alles door elkaar. Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg (je moet het nog wel kunnen oprollen). Laat het een uur op een koele plaats rusten. Maak nu de vulling: Maal de maanzaad zodat er een kleverige massa ontstaat. Kook de maanzaad in de melk met de suiker en honing in een pan. Haal van het vuur en voeg de citroenschil toe. Rol het deeg uit tot een rechthoek, besmeer dit met de maanzaad. Rol de lap voorzichtig op. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei. Prik er met een vork wat gaatjes in. Bak het geheel op 200 graden in een klein halfuurtje bruin. Een andere lekkernij is Langos: (foto 2) Ingrediënten 2 1/2 kopje bloem 1 gekookte geraspte aardappel 1 kopje lauwe melk 1 eetlepel gist 1/2 theelepel zout boter om te braden Bereidingswijze Vermeng de gist met de melk en een eetlepel bloem. Roer de aardappel en de rest van de bloem door elkaar. Voeg het gistmengsel hieraan toe. Kneed het deeg en laat het ? 1 uur rijzen. Maak met de hand van redelijk grote stukjes deeg een rondje, dat aan de rand dikker is dan in het midden. Laat deze rondjes nog een tijdje rijzen en bak ze dan in het vet aan beide kanten. U kunt de langos beleggen met: - geperste knoflook met zout - geperste knoflook met zout, gemengd met dikke room - hete ketchup en geraspte kaas - geraspte kaas, overgoten met een beetje dikke room Langos worden ook wel in de frituur gemaakt; zij blazen zich dan tijdens het frituren op.

Wafels bakken, eenvoudig, lekker en veel variaties mogelijk.

Doe wat de Duitsers doen. Lekkere worst met bier

donuts

Hartige 'flapjes' naar smaak. Bijv.: ricottakaas in bladerdeeflapjes http://www.smulweb.nl/1086615/koken/recept/Sfogliata-di-ricotta-ricottakaas-in-bladerdeegflapjes Of: bladerdeegflapjes met gehakt http://www.smulweb.nl/550308/koken/recept/Bladerdeegflapjes-met-gehakt Of:champignon en boursin in bladerdeeg http://gastrosexuelen.skynetblogs.be/post/6331587/champignon-en-boursin-bladerdeegflapjes.

Allerlei soorten tapaz ook heel lekker en variatie genoeg! Zowel zoet als zout; voor iedereen wel wat te bedenken. Olijven, chorizo worst, gevulde paprika, gehaktballetjes, gamba's met verrukkelijke knoflooksaus (aioli) niet aan te raden als je volgende dag naar je schoonmoeder gaat (of juist wel :)), gefrituurde inktvisringen, patatas bravas of patatas aioli :), Seranoham, kipspiesjes, kipvleugeltjes, huzarensalade, kwarteltjes etc.

Oliebollen van soezendeeg, dus van kookdeeg gemaakt, zoals de Duitse Sneeuwbal. Deze oliebollen zijn van binnen hol en knapperig als ze uit de frituurolie komen en ze worden dan gevuld met slagroom. Ik maak ze altijd en doe door het kookdeeg stukjes appel en/ of sultana`s. Vul ze niet met slagroom ( erg machtig, wel lekker) en bestrooi ze alleen met poedersuiker.

Wafels bakken.

Poffetjes met een beetje poedersuiker.

gewoon stokbrood serveren met verschillende salades,kaasjes,file america ect. ect

Churros En natuurlijk niet te vergeten Bossche Bollen...

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hapj...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100