Kan borstvoeding opgewarmd worden in de magnetron?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich mag dat best, net als andere babymelk. De melk zelf kan daar gewoon tegen. Gevaar is dat het al snel te heet wordt, daar moet je goed op letten. Toegevoegd na 5 minuten: Op bijgaande site over borstvoeding staan bewaar en opwarming tips. De site heeft een punt dat er hotspots kunnen ontstaan (plekken waar de melk veel heter wordt verwarmd dan andere). Maar verderop staat ook als reden "tegennatuurlijk". Daar gaan mijn haren van overeind staan. Ze hebben wel een punt dat je het zorgvuldig moet doen (roeren en laag vermogen) en zo weinig tijdwinst hebt. Maar het opwarmen van melk in de magnetron is vooral erg handig. Of de melk te heet is moet je beoordelen door na opwarmen de melk even goed door te roeren en een straaltje op de binnenkant van je arm te doen. Als dat heet aanvoelt is het niet goed.

Bronnen:
http://www.borstvoeding.com/kolven/opwarmen.html

Beter niet doen, dat wordt afgeraden. Moedermelk warm je veilig en gemakkelijk op 'au bain Marie' of met een flessenwarmer. Toegevoegd na 3 minuten: En de redenen om het niet in de magnetron te doen zijn: - bij verwarming in de magnetron kunnen er hot-spots (plaatselijk hete plekken) in de melk ontstaan; - de melk van de hot-spots kan verbrandingen in de mond van de baby veroorzaken; - op de plaats van de hot-spots kan de melk in kwaliteit achteruit gaan: zowel de vitamines als de afweerstoffen kunnen kapot gaan.

Bronnen:
http://www.borstvoeding.com/kolven/opwarmen.html
http://www.ouders.nl/mvoe2004-magnetron.htm

kan wel,maar zonder verpakking

Zoals Amadea al zegt is beter,maar wat ik er nog aan toe wil voegen,is dat zoiets kostbaars als moedermelk zou ik nooit in de magnetron opwarmen ivm straling die het dan krijgt van de magnetron,zeker niet voor zoiets kwetsbaars als een baby!!

Bronnen:
http://www.peuteren.nl/baby/gebruik_magnet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100