Is het erg ongezond om elke dag Honey Loops (die ringetjes met honing) met vanille vla erbij te eten als ontbijt?

Word je er dik van ofzo? Is het slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of je dik word hangt af van wat je verder op een dag eet. Het is in elk geval geen verantwoord ontbijt. Het enige wat je binnen krijgt is een flinke dosis suiker. Verder eigenlijk niks, klein beetje vezels misschien. Toegevoegd na 2 minuten: Neem dan liever gewoon volkorenboterhammen, of een ongezoete ontbijtgranen (kijk op verpakking, het moet meer vezels dan suiker hebben). Of havermoutpap. Neem de ontbijtgranen met magere yoghurt (zonder smaakje). Breng het op smaak met bijvoorbeeld nootjes en/of vers fruit.

Kijk eens nar de calorieen en vet gehalte van Honey Loops en Vanille vla. Ja. Daar wordt je dik van.

mwa. als ik jou was zou ik het niet 7 maar bijv. 3 dagen per week te doen en dan met melk Toegevoegd na 1 minuut: tip : eet gevarieerd

Honey Loops zijn niet één van de gezondste cornflakes. Ze bevatten veel suiker, weinig eiwit en vezels. Je kan beter voor All-bran kiezen of de ringetjes het merk Delhaize. Daar zitten veel vezels en eiwitten in. En dan de vanille vla is ook niet zo gezond in de ochtend. 'S ochtends heb je de belangrijkste voedingsstoffen nodig, kies dus beter voor melk of yoghurt.

Je kunt beter gewoon brood eten, dat is toch het beste, misschien niet zo lekker als Hony Loops maar veel gezonder. Je kan het wel op een bepaalde dag eten, bijvoorbeeld zondagochtend.

Een goed ontbijt, zet de spijsvertering voor die dag aan de gang. Maar wat jij eet is niet veel meer dan ongezonde maagvulling. Zeker als je dat iedere dag eet.

Met zo'n ontbijt krijg je vooral veel suiker binnen. Calorieën zijn op zich niet erg, want je staat aan het begin van een actieve dag waarin je dit allemaal kunt verbranden, maar op deze manier begin je de dag met suiker - loze energie waar je juist moe van wordt. Merk je niet dat je moe en lusteloos bent? Als je dit echt vreselijk lekker vindt dan kun je jezelf er natuurlijk af en toe mee verwennen, maar het is zeker belangrijk om de dag te beginnen met een gezonde maaltijd: met yoghurt, met brood/crackers met hartig beleg, met een eitje, enz. Dat geeft je de energie die je nodig hebt om de dag mee door te komen.

De Vanille Vla vervangen door Yoghurt of Kwark. Dan heb je al aardig wat meer een verantwoord ontbijt. Ik eet als zeer intensieve sporter, 1x in de week het als ontbijt en 1x in de week als lunch. Als je een broodje ‘s ochtends met hagelslag of chocopasta neemt, daarin zitten véél meer (onverantwoorde) suikers. Honing is gezond en bevat inderdaad veel suikers, maar doordat deze wél verantwoord zijn wordt het sneller afgebroken. Ik raad wel aan in beweging te blijven uiteraard!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100