Wat is de gezondste pure chocola?

Pure chocola schijnt gezond te zijn (als je er niet te veel van eet), vanwege de antioxidanten die cacao bevat. Aan de andere kant zit er natuurlijk wel veel vet en suiker in. Welk merk/type chocola is het gezondst, dus bevat zo puur mogelijke chocola en zo weinig mogelijk vet en suiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Rauwe" chocola is het gezondst, omdat de verhitting die normaal toegepast wordt een negatief effect heeft op de antioxidanten. "Rauwe" chocola is ook wel verhit geweest, maar dan op een veel lagere temperatuur, waardoor je veel meer profijt hebt van de antioxidanten. Rauwe chocola van het merk Lovechock bevat 80% cacao, dus dat is een goede keuze. In Nederland is het oa. te koop bij natuurwinkels. Rauwe chocola van Pacari bevat 85% cacao. http://www.chocoweb.nl/tabletten/pacari-raw-85.html Er zijn nog wel meer merken rauwe chocola te koop in Nederland, maar die weet ik zo niet uit mijn hoofd. Rauwe chocola is over het algemeen wel duur. Nog beter dan chocola is puur cacaopoeder, dan krijg je met de cacao namelijk niet meteen ook allemaal suiker of andere zoetmiddelen binnen die in chocola zitten. Je kan zelf wat cacaopoeder door allerlei recepten gooien, afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Cacaopoeder zonder zoetmiddel is vrij bitter, veel mensen vinden het het lekkerst om het te combineren met iets dat van zichzelf al zoet is. Je kan bijvoorbeeld wat stukjes fruit pureren (fruit moet je namelijk toch elke dag al wat eten), en daar cacaopoeder doorheen doen. Dat is echt goddelijk lekker! Je kan daarbij ook het aanpassen naar je eigen smaak, als je puur wel lekker vindt, kan je veel cacao en weinig fruit gebruiken; als je het niet zo lekker vindt doe je gewoon een klein beetje cacao bij het fruit. Als je fruitsap drinkt, kan je het ook daardoorheen doen, het is wel handig om eerst de cacao met een paar druppels sap aan te lengen, en langzaam steeds meer sap erbij te doen terwijl je roert, anders heb je sap met klontjes cacao en dat is niet lekker. Ook erg lekker is (soja)yoghurt met wat gepureerd fruit en cacao, en eventueel havermout. Op die manier maak je er meteen een maaltijd van. En als je het helemáál gezond wil maken, kan je ook "rauwe" cacaopoeder gebruiken (al is dat ook erg duur).

Bronnen:
http://www.chocoweb.nl/tabletten/pacari-ra...
http://www.lovechock.nl
http://www.superfood.nl/raw-cacao-powder-a...

Dan zou ik voor een biologische chocolade gaan, met minstens 70% cacao. Ik vind zelf de 85% chocolade van Lindt erg lekker. Toegevoegd na 1 minuut: Je hebt ook chocolade met 99% cacao, maar die is heel erg sterk van smaak.

Xocai chocola wordt 'de gezondste chocolade ter wereld genoemd'. Ik heb hierover een stuk in het AD gelezen en de beweringen schijnen waar te zijn als je de krant wilt geloven. De chocola wordt gezoet met Acai bessen. Heel goedkoop is het overigens niet.

Bronnen:
http://www.xocai-nederland.nl/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100