Hoe worden chocolade pinda's gemaakt?

Hoe blijft bijvoorbeeld de chocolade aan de pinda plakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het maken van chocolade pinda's is een ingewikkeld procédé en thuis niet te repliceren, wat je wel kunt doen is pindarotsje maken of platen pinda's. Pindarotsjes zie Bron en pinda platen kun je op dezelfde manier maken maar dan strijk je de chocolade/pinda mix over een met boter of wat olie ingevette bakplaat of gewoon op vetvrij keuken papier, laat het afkoelen en je kunt het breken en in een zakje doen voor bij de TV of onder je huiswerk. Toegevoegd na 1 uur: Hier nog enkele filmpjes van de productie van coated snoepjes en pinda's.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding...
http://www.youtube.com/watch?v=I8ih-Ryy-E8
http://www.youtube.com/watch?v=OClXLhArcbU...

Helemaal zoals uit de winkel krijg je ze zelf niet. Maar het principe is: Een reep chocola laten smelten, en dan het liefst speciale smeltchocola, kookchocola, die smelt beter en stolt mooier. Dan met een vork (of iets anders met gaatjes, zodat het chocola ertussenuit kan druipen) de pinda's erdoorheen halen en laten drogen op een bakpapiertje. Dan heb je chocoladepinda's maar de chocola zal wel eerder smelten in je handen, dan die van de fabriek. Want daar doen ze er nog iets door en hebben ze de juiste machines.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100