Stel dat je een tijd zou moeten zien te overleven op water en slechts 1 voedingsproduct. Welk product zou dat dan het beste kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Papaya...op alleen papaya en water kan je het heel lang volhouden....want met alleen granen loop je, net als onze zeelieden vroeger, grote kans scheurbuik te krijgen.... En met alleen vlees verzuur je je lichaam. Maar in papaya zitten heel veel vitaminen en mineralen, dus je zult wel wat afvallen, omdat je geen vetten binnenkrijgt, maar je blijft wél gezond. p.s. mag ik er een limoentje bij???

Ik zou kiezen voor vlees gaan. Goed vers rood vlees, bv steak. Dit bevat -verwacht ik- alles wat een lichaam nodig heeft om te functioneren

ik denk dan aan vette vis, bijvoorbeeld zalm. beetje vet, veel eiwitten, wat vitamientjes.

Dat kun je ALLEEN op volle tarwekorrels en dan moet je ze slecht wassen, dan krijg je de ook de mineralen binnen... Dit is het enige one-food-fits-all...

Als het voor langere tijd is en je moet het kunnen bewaren dan zou ik gaan voor brood (droog/gedroogd) of scheepsbeschuit. Kan het vers voorradig zijn dan inderdaad vlees of vis of appels (of ander fruit). Tenzij je de hand kunt leggen op ruimtevoedsel...

ik ga voor brood!! dat vult en haalt dus hongergevoel weg!

Schuimblokken. Zonder de rose-gele schuimblokken overleef je het geen week!

Ik heb iemand gekend die overleefde op bruine bonen en chocola.... Niet helemaal mijn dieet. Toegevoegd na 3 minuten: Die persoon bleef dus wel gezond he? Raar hoor zoiets... ik zou tenminste nog fruit willen toevoegen.

Doe mij maar kokosnoten, want dat is uit het verleden al gebleken dat je daar op kan overleven. De meeste mineralen en vitaminen zitten er wel in, tevens ook koolhydraten voor wat energie. Toegevoegd na 1 dag: Als je trouwens breder kijkt naar 1 soort voedingsmiddel, dus buiten 1 soort vrucht of groente etc heen. Doe mij dan maar astronauten voeding. Zit alles in wat je hartje, en lichaam, begeert. Beetje water erbij en hoppa. Makkelijk mee te nemen, is droogvoer, en is lang houdbaar. Anders blijf ik bij me kokos noten :p

Ha, die Conan; Ik denk dat ik dan voor krentenbrood zou kiezen. Zit van alles in aan voedingsstoffen en is nog tamelijk smakelijk zonder beleg.

De verkoper in de delicatessen/kaaswinkel vertelde me altijd dat mensen op olijven kunnen overleven. Daar schijnen alle voedingsstoffen in te zitten die je nodig hebt.

Dan zou je een voeidingsmiddel moeten hebben (kant en klaar) dat zowel, eiwitten, vetten en koolhydraten alsook wat vitamines bevat. Er bestaat geen enkel voedingsmiddel (in de natuur) dat voor een mens , een geboren alleseter, volwaardig genoeg is om het langer dan korte tijd uit te houden. Zonder vitamines kun je heel lang volhouden. Zonder eiwit ben je al iets sneller kapot, maar als je verder geen spieren hoeft op te bouwen of wonden te genezen, kun je daarmee (vlees, ei) ook een tijdje door. Maar zonder koolhydraten kun je maar kort. Bovendien bevatten de meeste koolhydratenleveranciers ook vitamines en mineralen, en in sommige gevallen ook nog wat goede vetten. En als je kijkt naar het dieet van onze naaste verwanten, zal het niet verbazen dat we het vermoedelijk op fruit het langst uithouden. Op voorwaarde dat het gevarieerd fruit mag zijn. Maar ook op peulvruchten kunnen we het vrij lang uitzingen. Als het niet kant en klaar in de natuur hoeft te groeien, is de meest volwaardige voeding ook op de lange duur vermoedelijk hutspot, of in elk geval een combinatie van groenten, knollen en vlees of peulvruchten / noten.

Minimaal een produkt wat veel calorien heeft. Want van calorien kom je aan. Dus pasta en water of bami en water of spaghetty en water.

Aardappelen. Die bevatten zowel veel koolhydraten als vitaminen C. Je kunt ze koken, bakken, frituren, poffen, grillen, er is in iedere situatie wel een bereidingswijze geschikt.

NASA wil wormen kweken die alle voedingsmiddelen bevatten. Daar zijn ze mee bezig voor toekomstige ruimtereizen naar bijvoorbeeld Mars. Met die wormen kan je het in principe je hele leven overleven, behalve als je op oude leeftijd medicijnen nodig hebt.