Waarom zit pure hagelslag tegenwoordig in een blauw pak en melk hagelslag in een rood pak?

Zoals vertrouwd zat de pure hagelslag altijd in een rood pak. Tegenwoordig is dit omgedraaid: pure hagelslag zit in een blauw pak en melk hagelslag in een rood pak. Weet iemand waarom hier voor gekozen is?

Toegevoegd na 1 uur:
Dit geldt voor de Venz en AH verpakkingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien is het om ons, consument, wakker/attent te houden. net als de supermarkt af en toe de hele zaak "omgooit" en wij weer een ander rondje moeten lopen om de standaard produkten te vinden, met de bedoeling om meer te kopen, zou dat ook de reden kunnen zijn van de fabrikant...

dat verschilt per winkel/merk. er zijn huismerken (bijv. AH) die een eigen verpakking hebben waar er geen onderscheidt meer wordt gemaakt in kleur. Ongetwijfeld zullen de fabrikanten marketing onderzoeken op los hebben gelaten. Het is inderdaad wel verwarrend.

Ik weet dat ze het bij de fair trade chocolade uit de wereldwinkels extra doen om de klant inderdaad bewust te laten worden en de klant goed het etiket te laten lezen,zodat je een bewuste keuze kunt maken dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. Ik weet dat venz nu ook fair trade chocolade heeft of dit ah ook geldt is mij niet bekend, want wij hebben hier in de stad geen ah. Toegevoegd na 5 minuten: ik bedoel dat de cacao boeren een eerlijke prijs krijgen voor de cacao niet de producent

Haha.....ik ben eens in de kast gaan kijken en ik moet je toch teleurstellen......melkchocolade in een blauw pak ;o) Wel ga ik je vraag misschien een stukje beantwoorden....heeft het niet te maken met magere, halfvolle en volle melk? groen = magere melk, blauw = halfvolle en rood = volle melk.....zou de link niet daar ergens zitten??? Maar je hebt wel een goeie vraag gesteld. Ik was er zelf zeker net op gekomen lol :-) In ieder geval gaan die chocolade muizenkorreltjes op mijn brood wel smaken :-))))

In de eerste bron vind je alle hagelslag die AH verkoopt, in de tweede bron een pak venz puur en in de derde bron een pak venz melk (ik ga proberen ze als afbeelding neer te zetten maar dat lukt niet altijd). Zoals je ziet is het pak venz puur wel blauw maar heeft het rode letters. Alle pakken AH hagelslag zitten ook in de goede kleur (zie dus de eerste link). Toegevoegd na 1 minuut: Herstel: Venz puur heeft rode letters met PUUR en een rode paraplu, de achtergrond is blauw.

Bronnen:
http://webwinkel.ah.nl/process?fh_location...
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/119009/V...
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/119033/V...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100