Ik eet graag rijst maar dan met saus. Ik wil graag gewicht verliezen en vraag me af welke saus het beste is (met weinig kcal dus)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoutzure saus bevat relatief weinig calorieen. 34 kcal per 100 gram. zie de link voor een overzicht van de calorieen van de verschillende sauzen. Toegevoegd na 26 seconden: benoem uiteraard zoetzure saus :) Toegevoegd na 1 minuut: en 34 moet zijn 32 kcal :)

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

Dan beveel ik Indonesische groentensaus aan, sajoer lodeh.

Rode saus bevat zeer weinig calorieën. In deze saus is veel tomaat verwerkt en dat betekent automatisch weinig calorieën. Een goed voorbeeld is tomatenketchup, erg smakelijk en zeer mager.

Als je rijst met satesaus lekker vind dan kan je in een toko pindasaus in droge vorm kopen. Maak je het aan met de dubbele hoeveelheid water dan normaal voor een lichte satesaus met aanzienlijk minder calorieën. Wat je ook zou kunnen doen is de saus helemaal weglaten. Weet niet welke rijstsoort jij gebruikt maar rijst uit een pakje/doos is vaak droog en vlak van smaak. Pandan of jasmijnrijst van goede kwaliteit is ook heerlijk zonder saus. Heel erg smaakvol Anderhalve cup gekookte water met daarin een halve tablet kippenbouillon, klein beetje roomboter (kan jij weglaten) en één cup pandan/jasmijnrijstvan goede kwaliteit. 15/20 minuten koken, laten rusten en klaar is je heerlijke rijst waarbij je geen saus nodig hebt. De smaak van het kippenbouillon overheerst hier niet maar geeft je rijst wel een verassend smaak. Of je kan voor meer smaak een klein handje vol vermicelli roosteren in een pan of oven tot ze goudbruin zijn. Dit kook je vervolgens met het rijst mee. Geroosterde en daarna gekookte vermicelli geeft een aparte, rijke smaak aan je rijst. Je kan natuurlijk ook gelijk een heel pakje vermicelli roosteren in de oven en bewaren om iedere keer een beetje te gebruiken.

Heel lekker met rijst : smoor een gesnipperd uitje met een in stukjes gesneden paprika, dan een paar tomaten in stukjes erdoor. Breng op smaak met bouillonpoeder, en laat het een kwartiertje sudderen. Als groente erbij : sperziebonen, vooral niet te lang gekookt. Eet smakelijk!!

je vraag gaat over 'magere' saus: mijn eigen saus begint altijd met uien in de pan, eerst een beetje olijfolie natuurlijk, dan dus uien bakken, er uit halen, vlees in de pan bereiden met kruiden, bouillonblokje, knoflook, als het vlees klaar is uit de pan. terug in de pan de uien, voeg toe, blik tomaten, blikje tomatenpuree en voor de lekkere smaak een paar verse tomaten. bij tomaten 'moet' basilicum (dat past het best) een andere manier is : olijfolie, uien, kruiden, knoflook en ketjap, dit is een lekkere, eenvoudige variatie met bijvoorbeeld een mager hamlapje in stukjes door de rijst en boontjes of worteltjes/doperwten, zeer smakelijk en ook niet onbelangrijk, mager en bovendien snel te bereiden ! eet smakelijk!

Currysaus bevat weinig calorieën 8 kcal per 25 gram, lekker met kip en champignons. Toegevoegd na 59 seconden: http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/56500-aantal-calorieen-in-sauzen.html

Rijst met tartaar-tomatensaus; Doe een beetje olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui en een uitgeperst teentje knoflook. Doe er 1 tartaartje bij en rul het lichtbruin erbij. Voeg er 5 stengels, in stukjes gesneden, bleekselderij aan toe en bak het nog even mee. Roer er dan een pakje Tomato Fritto of andere gezeefde tomaten door en ½ theel. paprikapoeder. Laat de saus 5 min/ zachtjes pruttelen en als de saus wat te dik wordt, doe je er wat water bij. Je kunt er op het laatst natuurlijk geraspte 30+ kaas over strooien. Eet er salade bij voor de extra vitamientjes. Dit is echt een gerecht met heel weinig Kcal. Je kunt ook ipv. tartaar rundergehakt mee rullen, bij de paprikapoeder 1 lepeltje Italiaanse kruiden doen en zodra het gehakt kruimelig is 1 blik gepelde tomaten ( ipv. gezeefde tomaten) en grof gesneden soepgroenten toevoegen. Verkruimel er dan een ½ bouillontablet over en laat alles zonder deksel een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Je hebt nu een magere vorm van een Bolognesesaus, die je ook goed bij spaghetti/ pasta kunt eten. Rijst met fruitige saus en kip; Kipfilet in stukjes aanbraden met peper en zout. Erbij doen; 1 bekertje crème fraîche light en wat kaneel, doorroeren en dan 1 blikje ananasstukjes erbij of verse ananas. Alles goed doorwarmen. (De hoeveelheid ananas en kaneel naar smaak toevoegen). Vetarme champignonsaus; Verwarm 2 el. olie, voeg 2 el. bloem toe en onder goed roeren 2 dl. bouillon en 1 blikje champignons met het nat. Breng het geheel op smaak met wat magere melk, zout, peper en wat citroensap. De saus kan natuurlijk ook met verse gesneden champignons gemaakt worden. Neem dan ½ dl. meer bouillon. Zo maak je ook een kerriesaus; Uitje fruiten in wat olie, kerriepoeder erbij strooien als laatste, dan bloem erbij en onder goed roeren bouillon toevoegen. Afmaken met wat magere melk en op smaak maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100