Waarom is mijn rijstebrij te dun?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je wel paprijst gebruikt? Dit heeft nl. een korte ronde korrel die helemaal kapotkookt en die bindt de brij dan. Het kan ook zijn dat je teveel melk hebt gebruikt maar geen nood. Je kunt juist van dunne rijstevrij een heerlijke vanillerijst maken. Meng gewoon custard met wat melk tot een papje en roer dit erdoor. Hiermee kan je utstekend binden en het smaakt erg lekker. Toegevoegd na 40 seconden: Wel even op het vuur binden hè.

Te kort gekookt, of te weinig rijst?

Of je hebt er teveel vocht bij gedaan, óf je hebt de verkeerde soort rijst gebruikt. Toegevoegd na 24 minuten: Je kunt proberen 'm dikker te maken door het flink roerend verder te laten koken op een hoog vuur. Dan verdampt het vocht en zal de brij dikker worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100