moet je altijd schudden voor gebruik? ( zie uitleg. )

op bijvoorbeeld een pak vla staat schudden voor gebruik. Maar moet je dan schudden en als je het weg zet en de volgende keer weer pakt niet meer schudden. of moet je weer schudden als je het weer gaat gebruiken? En zo niet waarom staat er dan schudden voor gebruik en niet schudden voor dat je het de eerste keer open maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een leuke vraag! Maar het antwoord zit al in je vraag eigenlijk. "Schudden vóór gebruik" betekent dus ook letterlijk dat je het moet doen voordat je het gaat gebruiken. - Dus stel je koopt een pak vla maar bewaard het voor morgen, dan hoef je het niet te schudden. De volgende dag wanneer je het wilt 'gebruiken' moet je hem dus eerst 'schudden'. Dan is de vla gemixt en komt de smaak het beste tot zijn recht. Doe je dat niet kan het zo zijn dat de ene hap anders smaakt dan de ander. - Stel dat je schud de dag ervoor, en niet op het moment zelf. Dan is de inhoud alweer gezakt en heeft het schudden geen nut gehad. Daarom dus 'voor gebruik'

Altijd schudden, er zitten n.l. zwaardere en lichtere bestanddeeltjes in de vloeistof en voor de optimale smaak, moet je doe goed mengen.

altijd schudden vlak voor je het gebruikt , zeker bij vla zie je al direct waarom. als je vla die enkele dagen openstaat weer wilt gebruiken krijg je waterige drab. als je even goed schud is de vla weer in perfecte dikte :). je zou je dan wel af kunnen vragen of de vanille/choco vla nut heeft, want na het schudden is de vla gewoon helemaal bruin. heeft niets met de vraag te maken , maar wou t toch even kwijt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100