Ik lees wel eens over dat de bereidingswijze van de Actifry helemaal niet zo goed is. ( hete lucht verwarming) Klopt dit? En zo ja waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je met "goed" bedoelt gezond, dan is dat niet zo. De claim dat je frietjes half zo vet zijn als frietjes uit de frituur, blijkt te kloppen volgens de Consumentenbond. Dus voor mensen die vinden dat ze te vet eten, en ook graag eens een frietje eten, is het een prima ding. Als je met "goed" bedoelt, dat het apparaat niet goed werkt, dan is dat maar ten dele waar. De frietjes uit de Actifry zijn volgens de proevers nèt iets minder knapperig dan frietjes uit de frituur, maar dat verschil is niet zo heel groot. Bij dat ding van Philips is het verschil in smaak veel groter, en ovenfrietjes bakken er dan in vergelijking letterlijk helemaal niks van. Voor mensen die vinden dat ze minder vet moeten eten, van frietjes houden, en vooral niet in de stank willen zitten van de frituur, schijnt het een ideaal (maar duur!) apparaat te zijn.

In vergelijking met de friteuse maakt de Actifry de patat 50% minder vet. De frietjes uit de Actifry hebben 5% vet, die uit de friteuse 15%. De patat uit de Actifry is mooi bruin maar niet zo lekker knapperig als uit de frituur. In de gewone friteuse is 750 gr. diepvriespatat in 11 min.. klaar. De Actifry doet daar 25-30 min. over. Bij het bakken van verse aardappelschijfjes is de Actifry vergeleken met zowel en oven als een friteuse. De oven bakt nog minder vet dan de Actifry, maar gebruikt wel meer energie. De friteuse heeft de schijfjes het snelst klaar, maar voor snelheid en vetarm bakken moet je de Actifry hebben. En de aardappelschijfjes hieruit zijn best lekker. Voordelen van de Actifry; Het apparaat maakt weinig geluid, Geen frituurlucht, Mogelijkheid om vetarm eten te bereiden, Geen voorverwarming nodig, Je krijgt er een handleiding bij voor de bereidingstijd van verschillende soorten voedsel. Nadelen van de Actifry; Reiniging van het deksel is lastig, Kleine greep wordt te heet even als de knoppen, Sommige producten zoals oliebollen en kroketten kunnen niet in de Actifry, Bereidingstijd bij voedsel is langer dan bij friteuse en oven. Volgens de Consumentenbond die hem getest heeft, is het resultaat aardig maar niet hetzelfde als gefrituurde patat. Die is knapperiger.

Bronnen:
www. consumentenbond.nl

Wij gebruiken onze actifry iedere dag en ik kan niet klagen . Die kleine minpuntjes van het moeilijker schoonmaken neem ik op de koop toe. Experimenteer er mee en je zult zien dathet zich loont iedere dag weer. We hebben hem al jaren en als hij ooit kapot zou gaan dan gaan we linea recta een nieuwe kopen. Toegevoegd na 2 minuten: Gebruik het middenstuk zelden leg alles in de rand gaat prima goed heet en knapperig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100