Bestaat er kauwgum zonder suiker en zonder zoetstoffen?

Dus ook geen natuurlijke zoetstoffen of wat dan ook, gewoon een kauwgompje dat naar mint smaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kauwgom van het merk Falim bevat geen suiker en ook geen zoetstoffen. Het is te koop bij veel Turkse winkels.

Zeker, die kan u kopen in de dieetwinkels of waar er producten voor diabetici verkocht worden. Normaal is er in het grootwarenhuis ook zo een afdeling.

Peppersmith kauwgum Niets smaakt beter naar munt dan munt zelf en dus heeft Peppersmith gekozen voor Pepermunt (Mentha Piperta) als enige smaakgever voor haar kauwgum. Als je de blaadjes van pepermunt perst en distilleert na de oogst komt er heerlijk ruikende olie uit. De natuurlijke menthol in de plant zorgt voor een verfrissende werking, precies wat je zoekt in kauwgum. Als zoetstof gebruikt Peppersmith xylitol. Xylitol is niets anders dan houtsuiker (xyl is Grieks voor hout, denk aan xylofoon). De xylitol voor Peppersmith wordt gewonnen uit berken en beuken. Het grote voordeel van xylitol is dat het goed is voor je tanden. Xylitol breekt de bacteriën in je mond af en dat helpt gaatjes voorkomen. Daarnaast bevat het 40% minder calorieën en heeft het een lagere Glycemische Index dan normale suiker.

Bronnen:
http://www.debeterewereld.nl/Artikelen/346...

Die bestaat zeker. Zo is er kauwgom van "Peppersmith" en die heeft geen aspartaam of andere gevaarlijke zoetstoffen. Hij bevat echter wel xylitol (zoals de meesten ook bij de reform/natuurwinkels) dit is echter minder schadelijk als zoetstof maar toch.... Er is nu ook een kauwgom die gezoet is met Stevia en de stevia is een plantje dus is het een natuurlijke zoetstof. Hij is echter niet goedkoop en kost ca. €6.50 voor een potje met 50 stuks. Is te koop bij www.desteviadrogist.nl Ik heb hem zelf nog niet in de winkels hier zien liggen, maar is misschien ook bij de drogist of natuurwinkel te koop elders. Bij mijn weten is er geen kauwgum die alleen mint bevat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100