Chocolade bestaat uit 2 componenten afkomstig uit de cacaoboon: cacaomassa (de vaste bestanddelen) en cacaoboter (het vet) Hieraan worden andere ingrediënten toegevoegd zoals melkbestanddelen, suiker, vanille, noten, enz.
Kijk even de link onderaan voor een compleet overzicht van het proces van maken van chocolade.
Het percentage cacao wat vermeld wordt op de chocolade refereert naar de hoeveelheid cacao in het eindproduct, en dat is cacaomassa + vet, en de verhouding kan variëren.
Vandaar ook dat je met eenzelfde percentage twee aparte chocoladeproducten toch anders kunnen smaken en eruit zien.
Dat men de ene keer het woord "cacao" en de andere keer "cacaobestanddelen" gebruikt is een keuze van de fabrikant, want er wordt precies hetzelfde bedoeld: de som van cacaomassa en cacaoboter.
Niet zo lang geleden is er een leuke vraag gesteld over een reep die op de markt ligt met 99% cacao, zie hier de vraag:
http://www.goeievraag.nl/vraag/gebeurt-chocoladereep-99-cacao-keer.326850
- Bronnen:
-
http://www.hyfoma.com/nl/content/voedingsm...