Is er een manier om fondant (voor taarten deco) weer soepel en zacht te krijgen zonder de structuur stuk te maken?

Toegevoegd na 16 minuten:
En andersom? hoe maak ik fondant die te zacht is geworden door kleurstof weer wat harder/droger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele tellen ( ong. 7 sec) in de magnetron. Let wel op, het kan heet zijn. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter of crisco door de fondant. Als het te zacht is, kneed dan wat poedersuiker door de fondant.

Een klein beetje water erbij en weer goed kneden. Liever 2 a 3 x een klein beetje water erbij dan in 1x te veel. Toegevoegd na 1 minuut: Als het te zacht is wat poedersuiker erdoor kneden, en ook hiervoor geldt: liever 3x een beetje dan 1x te veel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100