Waar bevind zich een Caramel winkel ? (de mevr van de W.E. reclame gaat altijd naar haar favoriete Caramel winkel, maar ik kan er helemaal geen vinden

Als de mevrouw naar haar favoriete Caramel winkel gaat zijn er dus meerdere, maar al googelend kom ik slechts bij een gelijknamige kinderschoenen winkel in België terecht.
Wie heeft het antwoordt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland hebben we geen caramelwinkels, maar in Duitsland en Denemarken bestaan ze wel, en in Engeland en de VS bestaan er ook Fudge shops. Onderstaand een plaatje om bij te likkebaarden. Omdat we die in Nederland niet hebben, hadden ze de tekst inderdaad beter naar 'snoepwinkeltje' kunnen vertalen.

ja daar heb ik ook al eens aan gedacht maar misschien bedoelt ze gewoon een snoepwinkel zoals jamin

Werther ligt in Duitsland, daar werden de werther's original uitgevonden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Werther http://www.dutchtaste.com/werthers-original-creambabblers-p-85.html?language=nl

Ik denk dat er een luie vertaler aan het werk is geweest. In sommige talen betekent 'caramel' (of karamel) 'snoep' in het algemeen. Dus de eerste antwoorder heeft m.i. gelijk. 'Caramelwinkel' had vertaald moeten worden als 'snoepwinkel'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100