fondant kneden met crisco en welke roller?
ik ben op zoek naar wat tips voor het kneden en uitrollen van fondant. wie heeft antwoord?
1. als ik n beetje crisco op mn handen doe om fondant te kneden, krijg ik af en toe wat pluisjes in mn fondant. wie herkend dit en wat kan ik er aan doen om dit te voorkomen? (met handschoentjes heb ik hier geen last van, maar het is zo'n dure hobby om bij elke stukje en bij elke kleur fondant nieuwe handschoentjes te gebruiken)
2. heeft crisco eigenlijk nog invloed op fondant? houdbaarheid, vlekken, o.i.d.?
3. ik lees wel eens dat je voor grote hoeveelheden fondant (of marsepein) uitrollen ook n stuk pvc-buis kan gebruiken, werkt dit ook echt fijn? en moet je dan nog bepaalde maatregelen nemen, zoals invetten?
ik heb zelf n kleine non-stick roller, deze is dus niet geschikt voor echt grote hoeveelheden, maar de grote variant is nogal prijzig. of is het echt de moeite om n goede non-stick roller aan te schaffen?
ik benieuwd naar de antwoorden.
bij voorbaat dank! angela
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.