Soms heb ik een dag echt véél te veel gegeten, kan ik dat dan goed maken door de volgende dag niet te eten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet eten is heel ongezond. Eet gewoon niet al te veel. In de morgen gewoon boterhammen of wat je altijd eet - want het ontbijt is het belangrijkst -, eet in de middag een stukje vlees met aardappelen en groentjes en in de avond een licht slaatje. Je moet zeker elke dag eten. Eet gewoon niet te veel.

Nee, helemaal niets eten is niet goed. Je kunt wel een balansdag doen. Dan eet je gewoon een dagje extra mager en gezond. Maar je moet gewoon iedere dag eten!

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/balansdag.aspx

Niet eten is niet verstandig. Maar even een paar dagen piano aan doen is wel prima en dat kun je doen ter compensatie van de uitspattingsdag.

Nee, daarmee maak je het waarschijnlijk alleen maar erger. Als je een hele dag niet eet, gaat je lichaam in een 'spaar-modus' staan, het gaat zuiniger met energie om, waardoor de voedingsstoffen die je de dagen erna eet juist meer opgeslagen worden ipv verbrand, en je dus juist kan aankomen. Je kan beter op de volgende dag kleine porties eten, maar wel gewoon goed verdeeld over de dag, of gewoon de rest van de week wat gematigder eten. Maar de allerbeste methode is helaas echt om gewoon élke dag een normale hoeveelheid te eten, ipv. soms veel en soms weinig, want dat geschommel is niet goed voor je metabolisme. Toegevoegd na 7 minuten: En natuurlijk extra sporten/bewegen.

Meestal maakt een gezond lichaam dat zelf goed, je hebt de dag daarna geen of zeer weinig behoefte aan eten. Blijf wel (water) drinken!!

Ga de volgende dag even een half uurtje hardlopen, komt het helemaal goed.

Niet eten is ongezond, niet aangeraden dus. Als je niet eet kan je flauwvallen. Eet s ochtends gewoon een boterham maar niet zoet gewoon kaas bijvoorbeeld. Eet s middags een koekje en s avond gewoon je avond eten. Snoep daar tussen niet (minder) en let op calorieën! Je lichaam heeft reservevoedsel sommige hebben véél reservevoedsel(vet lagen) en sommige weinig. Als jij een dag te veel heb gegeten en de andere dag wat weinige gebruikt je lichaam die reservevoedsel zo val je dus af. Groetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100