Waarom heet en hamburger een hamburger als het van rundvlees is gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hamburger is vernoemd de plaats Hamburg, vandaar. Blijkbaar komt dit lekkernijtje daar vandaan.

Nou, omdat ie uit Hamburg komt natuurlijk!

Een hamburger van rundvlees wordt beefburger genoemd. Helaas houdt niet iedereen zich daaraan. Vooral Mc Donalds maakt zich schuldig aan de verwarring.

Omdat het woord HAM in hamburger niets te maken heeft met ham. De naam verwijst naar de Duitse stad Hamburg. Net zoals de Frankfurter (een soort lekkere knakworst) uit Frankfurt komt. Toegevoegd na 1 minuut: overigens kun je uitstekend hamburgers maken van half om half-gehakt of zelfs varkensgehakt. De benaming verwijst eigenlijk inmiddels meer naar de vorm (platte ronde schijf van gehakt vlees) dan naar de precieze samenstelling. Volgens mij is het origineel niet eens uitsluitend rundvlees. Zo maak ik ook wel hamburgers met kippengehakt, en zelfs met vis.

Eigenlijk ontstond de hamburger al in de dertiende eeuw, toen strijders te paard op hun tochten rauw vlees onder hun zadels legde. Door de wrijving van het zadel onder het rijden werd het vlees malser. In het Duitse Hamburg werd het voor het eerst gebakken en op een broodje gedaan. Duitse emigranten namen het toen mee naar Amerika.

Oorspronkelijk uit Hamburg (Duitsland)...vandaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100