Mag je op koninginnedag zelf gebakken muffins verkopen?

Ik wil dit graag gaan doen. maar ik heb er niet zo'n zin in dat Dat ik straks er achter kom dat dit niet mag en dat ik met 200 muffins zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat mag. Daarom hebben ze het vaak over de vrijmarkt op Koninginnedag, waarbij iedereen van alles mag verkopen. Toegevoegd na 8 minuten: Toevoeging op mijn antwoord: er worden wel strenge eisen gesteld aan hetgeen je als voedsel aanbiedt. Zie daarvoor http://www.vwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=10373. Er zijn ook gemeenten die niet toestaan dat particulieren eten aanbieden. Je zou dus voor de zekerheid bij je eiogen gemeente moeten informeren.

Nee, voor etenswaren heb je een vergunning nodig. Op Koninginnedag blijft de Verordening op de Straathandel van kracht. Dit betekent o.a. dat voor de verkoop van bederfelijke waar en/of levende dieren een bijzondere vergunning is vereist. Particulieren mogen wel blikjes of flesjes (geen glas!) fris verkopen, maar geen alcohol of bederfelijke waar. Alleen de in Amsterdam gevestigde horeca, (winkeliers met branche-eigen producten (bakkerijen, slagerijen en groentewinkels) en vergunde ambulante handelaars mogen eten verkopen. http://www.koninginnedagamsterdam.nl/spelregels.html Toegevoegd na 6 minuten: Dit zijn de spelregels voor Amsterdam. Niet overal zal het even streng zijn, maar voor onverpakte zelfgebakken spullen zul je geen vergunning krijgen. Toegevoegd na 7 minuten: Zelfde soort vraag over Almere: http://www.goeievraag.nl/vraag/koninginnedag-zelfgemaakt-cupcakes-verkopen.316590

ja, en anders eet je ze zelf op

Tuurlijk! Wij hebben een keer op de markt broodjes klaar gemaakt en verkocht. Waarom zou het niet mogen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100