Mijn antwoord komt waarschijnlijk te laat, maar goed, toch goed om te weten voor de volgende keer! :-)
Normaal gesproken zal dit weinig kwaad kunnen, maar ik zou het tóch niet doen.
Tijdens het bakken de eerste keer heb je, als het goed is, vrijwel alle bacteriën gedood, maar niet allemaal. Er blijven ALTIJD een paar die het overleven.
En dan is het van groot belang hoe je de vis hebt bewaard. Niet gekoeld, dat is helder, maar was de vis goed afgedekt? In een toch frisse omgeving rond de 15°C, of in de keuken met een temperatuur van 25°C? Samen met rauwe groente? Was de saus ook een oud 'restje' uit de koelkast? Heb je de vis met je vingers aangeraakt? Als het goed is had je je handen gewassen, maar je vingers zijn nooit helemaal steriel...
Wat ik probeer te laten zien is dat een nabesmetting van de vis is zó gebeurt, en dat kan van betekenen dat schadelijke bacteriën op je vis terecht komen, en juist omdat er geen andere bacteriën zijn (geen concurrentie) kunnen ze dan op de temperatuur van je aanrecht zich razendsnel vermenigvuldigen.
Zelfs als je de zalm opnieuw gaat verhitten vóórdat je gaat eten, zal deze tweede verhitting normaal gesproken nooit zo intens zijn als de eerste keer. Bovendien zijn er bepaalde bacteriën die toxines kunnen produceren die hittebestendig zijn: de bacterie gaat dood, maar de toxine overleeft het en jij wordt net zo ziek alsof je de vis niet had verhit.
Zelf ben ik inspecteur van de NVWA, en als een restaurant zo iets zou doen, zouden ze van mij een forse boete krijgen zonder verdere vragen.
Nogmaals: het hoeft niet per se ziekmakend te zijn, maar
ik zou het risico niet lopen.