waren in 1962 speciale snacks/hapjes?

Vrijdag word ik 50 en zou daar hapjes enz van 50 jaar terug op tafel zetten
Maar wat zette men toen op de tafel
Heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chips, zoute pinda's, schaaltje met bloemkoolstronkjes,worteltjes en knakworstjes. Duyvis Dipsaus ( poeder met slasaus) in diverse smaken. zoutstengels, gekleurde Nibbit Chips (staafjes en rondjes), veel asbakken :0), blokjes kaas, plakjes leverworst, schijfjes komkommer, schaal bitterballen. Muziek van Stones, Beatles,Nederpop,Simon en Garfunkel (bridge over troubled water, El condor pasa),zorg voor een pick-up en singels of lp's uit de koffer, visnetten met ballonnen, niet teveel licht en iedereen uitnodigen in kleding van de jaren zestig (flower power), inclusief lange bakkebaarden (heren) en flink wat make-up (dames). 's-avonds stiekem een "stickie", het feest is compleet. Maak er een mooie dag van.

Bronnen:
http://www.isgeschiedenis.nl/archiefstukke...

vergeet de halve augurk gerold in een plakje gelderse snijworst niet.

pepsels, en vooral niet te vergeten de vaasjes met sigaretten ;), dat kon toen nog, was zelfs bijna verplicht aan de gastvrijheid

stukjes gelderse worst, gekookte worst, leverworst, kaas met mosterd, pinda's, zoutjes: pepsels, tuc's, Toegevoegd na 4 uur: Even buiten de hapjes om Trueno, voor je feestje zou je nog moeten zoeken naar vissersnetten. Daarmee werd het plafond verlaagd met van die grote papieren lampen en de al eerder gemelde chiantiflessen met druipkaarsen, voor de sfeer !

Op een grote schaal lagen altijd. beter gezegd men ging ermee rond op gezette tijden; Rolletjes gekookte ham gevuld met asperges uit een glas, Rolletjes cervelaatworst gevuld met repen augurk, Plakjes leverworst/ gekookte- of ossenworst. Plakjes rosbief of rookvlees gewikkeld om partjes hardgekookt ei, prikker erin. Rolletjes of plakjes salami met een reepje kaas erin, vaak met een prikker vastgeprikt met een stukje augurk. De bokjes kaas vastgeprikt met een stukje gember, ananas, zilverui, augurk, mandarijnpartje etc. Vaak werd er een stekelvarken van gemaakt door verschillende van dit soort dingen op een langere prikker/satehspies te rijgen en ze in een met alufolie omwikkelde kool ofzo te steken. Als luxer was er vaak gevulde dadels met kaascrème en een halve walnoot erop. Gevulde eitjes waren ook vaak gemaakt. Schalen met pinda's, nibbits rings en cornuco's zijn ook erg retro. Ik meen dat toen ook de Bugles met zo'n tube kaas gevuld werden. Ze zijn er nog steeds. Af en toe kwamen de toastjes langs besmeerd met zalm/ tonijn etc. uit blik met een toefje mayonaise uit de tube en een partje ei als versiering. Ook smeerworst uiteraard of heeworst, met een kleuraccentje erop in de vorm van toefje peterselie, stukje augurk, tomaatje, paprika. Bij ons als kustplaats waren er altijd de haringhapjes op roggenbrood of alleen met een prikkertje en uitjes om te dippen. EN......vergeet niet de schaal bowl met vruchtjes! Oh ja, ik herinner me ook nog de bekende chiantifles met druipkaars erin. Was toen een bekend gegeven.

Cocktailworstjes met mosterd, Zelfgemaakte kaassoesjes, Worstenbroodjes en saucijzenbroodjes, En vergeet natuurlijk de gevulde eieren niet. Toegevoegd na 10 minuten: Gevulde tomaten mogen ook niet ontbreken op je feestje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100