Waar in Rotterdam kan je Engelse, Amerikaanse of Canadese bacon kopen?

De buitenlandse bacon wordt hier bakbacon genoemd en is inderdaad bedoeld om te bakken, met of zonder eieren. Er was ooit (ca. 10 jr geleden?) een Engelse winkel (Marks & Spencers?) in Den Haag Centrum (parkeren bij de buren op het dak(!) bijzondere ervaring was dat...) waar je een afdeling Food had. Daar was echt van alles te koop, zo leuk en erg lekker, en ook bakbacon dus. Helaas niet meer, maar waar nog wel, in Rotterdam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kijk eens bij een engelse foodshop

is bij de Jumbo gewoon in het assortiment

Wat in de Nederlandse supermarkten als bakbacon verkocht wordt, is heel anders dan wat men in de VS en Engeland onder bacon verstaat. In sommige supermarkten is wel "pannenkoekenspek" te koop. Dat is dik gesneden spek en lijkt nog het meest op de bacon die jij bedoelt. Toegevoegd na 7 minuten: Om nog wat meer verwarring te zaaien: in Engeland wordt vaak back bacon gebruikt, wat niets te maken heeft met bakken, maar wel met de rug van het varken. Dat lijkt het meest op wat in Nederland als bakbacon verkocht wordt. In de VS is streaky bacon meer gebruikelijk, de langwerpige plakken spek, die in Nederland o.a. als pannenkoekenspek worden verkocht. Afbeelding 1: back bacon Afbeelding 2: streaky bacon

Bij elke slager ; je moet er alleen even specifiek om vragen. Je hebt namelijk twee soorten bacon : Buikspek, dat wij vaak kennen als ontbijtspek (doorregen, ook wel in Amerika bekend als streaky bacon) Rugspek, of eigenlijk ham-met-een-randje-vet. (Datzelfde vlees kennen ze in Duitsland weer met zwoerd als Krustenbraten, ontdaan van spek noemen we het in Nederland beenham (ondanks dat er geen bot in zit), en met alleen het randje vet, meestal zonder zwoerd, heb je het spul dat ze in Amerika bacon noemen. ) Dat laat je in niet al te dunne plakjes snijden (niet zo zuinig op zijn Hollands zeg maar, maar echt een mm of twee dik) en je hebt klassieke bacon. Overigens zijn er ook wel supermarkten die het in het (vleeswaren)assortiment hebben, vaak in de buurt van de spekblokjes en zuurkoolspek.

Bronnen:
http://users.skynet.be/fb499250/003gerookt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100