Wat voor fruit is gezonder ? Peren of appels ?

Vanwege mijn kunstgebit eet ik gemakkelijker peren (Conference) dan appels. In mijn omgeving wordt beweerd, dat peren niets voorstellen en appels juist wel !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Appel of Peer? Duidelijke vitamine winnaar: de appel! In vergelijking met een peer zit er in een appel 3 keer zo veel vitamine A, 2 keer zoveel vitamine C en 20% meer vitamine E. belangrijk is dat 70% van de vitamine meteen onder de schil zitten. Eet daarom de schil ook! En als laatste, rode appels bevatten meer vitamine C dan groene appels. Toegevoegd na 57 seconden: http://www.pimvanderlinden.nl/whatsapple/voeding/appel-of-peer/

Net zoals dat je niet elke dag spinazie eet (neem ik aan) zijn appels elke dag ook niet de beste keus maar peren ook niet. Variatie is het beste maar bovenal: als jij het makkelijkste peren eet is dat weer beter dan geen fruit.

Bronnen:
http://www.nationaalgezondheidsplan.nl/b2b...

Fruit is gezond, en in elke soort zitten stofjes die je als mens nodig hebt voor de "brood"-nodige energie. Dus ik denk niet, dat het belangrijk is welk fruit gezonder is: het gaat om de variatie (elke soort heeft weer andere "stofjes" die je nodig hebt) en het gebruik ervan iedere dag. Dus neem lekker een peer, maar ook kiwi's, mango's, en citrusvruchten, bessen etcetcetc. Om je gebitsprobleem met een appel op te lossen: je kunt een appel ook raspen en bijvoorbeeld verwerken in yoghurt of kwark.

In beide zitten weer wat andere voedingsstoffen. Appels hebben wat meer vitamine C, maar peren weer wat meer vezels etc... Hier kun je zien wat er allemaal inzit (jaja, ik vergelijk ze toch...): appel http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=69 peer http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=774 En de top-10 van gezondste fruitsoorten staat er ook nog (daar staan ze beiden in): http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/top10/default.aspx

Niet elke appelsoort is hard,stevig of knapperig. De volgende soorten zijn zacht van vruchtvlees; James Grieve is sappig en zacht en zachtzuur, Melrose is sappig en zacht en zachtzuur, Lombart Calville is vrij zacht en roomwit en zachtzuur, Spartan is sappig, zacht en wit en zachtzuur, Tydeman's earlyis zacht ,sappig en lichtzuur. Deze appels kan je dus makkelijk eten als je er steeds dunne schijfjes vanaf snijdt. Qua gezondste fruit, staat de citrusvrucht bovenaan wat betreft een grote dosis vitamine C en bioflavenoiden, een antioxidant dat beschermt tegen kanker, hart en vaatziekten en ontstekingen.De pectine zorgt ervoor dat het cholesterol op peil blijft. Ook heel hoog staat de druif. Vooral de blauwe druiven bevatten antioxidanten die krachtiger zijn dan vitamine C en E. Blauwe druiven bevatten ook een phytochemical die de verstopping en verkalking van aderen tegengaat. Instant energie krijg je door verschillende soorten te pureren/persen. Een goede,heel gezonde ochtend cocktail is bijv. vers uitgeperst sinaasappelsap, 1 gepureerde kiwi en biologisch appelsap. Dit sapje brengt je lichaam op gang door het enzym uit de kiwi. De appelsap brengt je vertering op gang en het sinaasappelsap geeft de frisse smaak en zorgt voor de vit.C. Goed voor je huid is een cocktail van abrikozen- en perziknectar,mangosap en vetarme melk. Dit drankje bevat veel vit. A en- C. en caroteen. Een optimale bescherming tegen vrije radicalen. De calcium en fosfor uit de melk zijn goed voor de botten en tanden. Rode-wittedruivensap met citroensap; rijk aan vit. B, kalium en magnesium uit de druiven, dus goed voor de zenuwen. Ook versterkt het je immuunsysteem dat ook onder stress te leiden heeft. De druivensuiker is pure energie.

In een appel zitten bepaalde stoffen waar veel mensen niet tegen kunnen. Van appelsap krijgen veel mensen last van maagzuur. Ook zijn er nog al wat mensen die allergisch zijn voor appels. Van het eten van peren hoor je nooit wat, dus denk ik, dat het eten van appels minder gezond is dan die van peren. Toegevoegd na 13 minuten: 2 % van de mensen is allergisch voor appels. Dat lijkt niet zo veel, maar dat zijn er van iedere tien miljoen er toch nog twee honderd duizend mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100