hoe schadelijk is strooizout in etenswaren ?

dit naar aanleiding van een nieuwsberichtje :

(ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit begint een onderzoek naar Poolse voedingsproducten waarin mogelijk strooizout is verwerkt. Dat meldde de instantie donderdag. Ze wil van Polen weten of en aan welke Nederlandse bedrijven deze producten zijn geleverd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In alle zout zit een anti-klontermiddel en in strooizout zit soms glycerine - soms antivries (Oostenrijk vooral) dat dodelijk is, dat hebben we in 1982 nog met hun wijn meegemaakt. Voorzover bekend zit het Poolse strooizout alleen in potjes met zilveruitjes en in pakken zuurkool. Overigens, het zal me niets verbazen als het strooizout uiteindelijk kaaszout, of landbouwzout (voor in ruwvoer) blijkt te zijn en deze zout-"handelsstromen" zijn voor de consument onschadelijk.

Het gaat gelukkig maar om een zeer kleine hoeveelheid per portie van het levensmiddel. Normaal gesproken kan dit echt geen kwaad; dat kan een mens wel hebben. Het wordt pas een probleem als je gedurende een zeer lange periode elke dag zeer grote hoeveelfheden van deze levensmiddelen zou eten. Maar, dat doet natuurlijk niemand, want dat zou veel te eenzijdig zijn en iedereen eet gevarieerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100