Ik heb bij een aziatische winkel een "bahcang" gekocht. Een driehoekig pakketje, gewikkeld in bananenblad. Hoe moet ik dit klaarmaken/eten?

Het is vrij zwaar, in ieder geval van varkensvlees. Lag in een vak waar ook de bapao's liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bak chang is kleefrijst gevuld met een geurige vulling. De rijst wordt tot een rol gevormd, in plakjes gesneden en elk plakje wordt uitgespreid en er komt een villing in van meestal geurig gekruid gehakt dat in de rijst wordt ingepakt. Die wordt er dan omheen gevouwen en in het midden van meestal een bamboe- of bananenblad gelegd en dan wordt het geheel opgebonden tot een soort pyramidetje. Het beste kan je ze stomen in een stoommandje boven kokend water. Laat ze dan een kwartiertje stomen en eet het direct, Heb je geen stoommandje of stoompan, dan kan je ook een metalen vergiet in een passende pan met een laag kokend water hangen en een deksel erop doen die afsluit. Toegevoegd na 4 uur: Je moet wel het blad eromheen laten zitten, want dan blijven de smaken en geuren goed opgesloten. Zo heerlijk als je het pakketje openmaakt.

Je moet de bananenbladeren weghalen, en dan kun je het opeten. Misschien een beetje opwarmen in de magnetron het is maar wat u lekker vind. Eet smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100