Hoe komt het als je bananen bij peren legt, de peren gaan rotten?

Ik heb regelmatig gemerkt als je bananen en peren in de fruitschaal legt, de peren gaan rotten. Appels en ander fruit schijnen hier ongevoelig voor te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ethyleen, ook wel etheen genoemd, wekt als een hormoon bij planten. Ken je het spreekwoord; Eén rotte appwl in de mand maakt al het fruit tot schand? Het komt niet zomaar ergens vandaan. Gekneusd, beschadigd en overrijp fruit geven hormonen af die het rijpen van andere vruchten in hun omgeving versnellen. Ethyleen is dus een gasvormige stof die van nature door enkele soorten fruit wordt uitgescheiden, De banaan is zo'n vrucht. Het wordt in het algmeen door bijna alle soorten fruit geproduceerd maar bij bananen is het in grote hoeveelheid. Zi steken dan ook andrer fruit in hun omgeving sneller aan.

Bronnen:
http://www.spiritualia.be/blogs/angelus/20...

Bananen worden groen vervoerd. De rijping wordt pas op het laatst op gang gezet. Dit gebeurt kunstmatig door een gas in de koelruimtes te brengen. Als je dus veel bananen bij de peren zou leggen, zou het kunnen dat dit rijpingsproces ook je peren aantast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100