Welke supermarkt is goedkoper: Lidl of Jumbo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lidl. Zeker weten. Over het algemeen gesproken dan, want Jumbo heeft ook producten voor stuntprijzen zoals eigen merk, maar met de merkprodukten zijn ze veel duurder dan de Lidl. Toegevoegd na 2 minuten: Bij Jumbo betaalt de klant ook voor de inrichting van de winkel. Net als bij AH. Bij lidl zitten veel producten gewoon in dozen, wat weer minder personeel kost.

Als je het over Nederland hebt dan is de Lidl een stuk goedkoper dan de Jumbo. Als je over de grens naar België gaat is de Lidl te vergelijken met een Nederlandse AH.

Jumbo geeft een laagsteprijsgarantie. Dus in theorie zou die de goedkoopste moeten zijn. Het probleem is alleen dat de producten die je bij de LIDL ziet liggen, niet bij de Jumbo liggen (en omgekeerd). Dus heb je weinig aan die prijsgarantie. In de praktijk is LIDL goedkoper. Echter... veel zaken uit de LIDL hebben merkbaar een slechtere smaak. Soms is het zelfs gewoon vies. (Zoals bepaalde bonbon's, als ze die nog steeds hebben.)

Op prijstechnischevlak is de Lidl goedkoper dan de Jumbo, Lidl verkoopt alleen maar een assortiment B merken en de Jumbo Heeft A merken en huismerken in het assortiment. Als je alleen maar merken koopt zoals heineken en croma dan kan je goed naar de jumbo gaan maar koop je altijd goedkopere merken dan is de Lidl weer goedkoper, die verkopen een goed (onbekend) produkt voor een lage prijs.

Het algemene prijsniveau bij Lidl is lager dan bij Jumbo maar Jumbo heeft geen vaste landelijke prijzen maar die kunnen varieren per vestigingsplaats. De laagste prijsgarantie geldt dan ook per vestigingsplaats.

Zoals je al gehoord hebt is dit een makkelijke : aan het eind bij de Kassa van de Lidl hoef je een hoop minder geld op de toonbank te leggen voor vergelijkbare spullen. Zelf ben ik toevallig afgelopen week voor het eerst bij een Jumbo geweest en ben me werkelijk bijna een hartaanval geschrokken van de prijzen, Ik ben een nogal prijsbewuste Euro-shopper (budgetmerken), en DIE hebben ze niet bij de Jumbo. Ze zijn dus wel 1 of 3 of hooguit 5 cent goedkoper met een duur MERKproduct en eventueel een relatief duur eigen merk, maar het soms meer dan de helft goedkopere budget-merk, DAT verkopen ze niet. En dat scheelt aan het eind toch al snel meer dan een tientje op een halve kar boodschappen. De kwaliteit van Lidl-producten is overigens uitstekend, en prima naar Nederlandse of zelfs Duitse standaard. Het enorme prijsverschil zit hem vooral in de winkelinrichting/presentatie, logistiek en personeel. (Datzelfde geldt voor de Aldi). Veruit het ALLERGoedkoopst ben je echter uit bij de supermarkt die het allergrootste assortiment budgetmerken heeft, en dat is op dit moment absoluut met stip op 1 de Albert Heijn. (Ik heb na die Jumbo-dag de maandag erna met mijn dochter expres precies dezelfde boodschappen bij de AH gehaald ; van stroopwafels tot smeerkaas, margarine tot appelmoes. Prijs Jumbo 26,90 , zelfde lijstje AH Euroshopper : 18,60. Dat is wel even een ander prijsverschil dan die 'tien procent goedkoper dan Albert Heijn' (voor merkspullen) waar de Jumbo mee adverteert. Uiteindelijk zijn ze gewoon 25 % duurder dan noodzakelijk, voor de slimme shopper dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100