Wie of wat bepaalt wat pers- en wat handsinaasappels zijn?

Vaak koop ik handsinaasappels (aanbieding) en pers ze, vaak meer sap dan pers

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Spaanse sinaasappelteler heeft me eens gezegd dat je het beste handsinaasappelen kan kopen. Ook om te persen. Die zijn meestal beter van kwaliteit. Perssinaasappelen zijn meestal B-sinaasappels en worden toch verkoopbaar door ze het etiketje perssinaasappelen op te plakken. Laatst (bij de Jumbo) was de prijs voor beide hetzelfde. Meestal is de hand-variant iets duurder, maar scheelt niet veel (buiten aanbiedingen e.d. om natuurlijk).

Dat geven de sinaasappels zelf aan... De pers-variant doet het beter in de pers... En analoog de hand-variant, die schillen makkelijker en beter... En de prijs... De hand-variant sinaasappels brengen meer op... En ja vaak is de grens niet duidelijk en kun je de ene soort voor de andere gebruiken... Ook dat komt voor...

Perssinaasappels hebben meestal taaiere velletjes, daarom zijn ze niet zo geschikt om zo op te eten.

Er is eigenlijk geen verschil. Sinaasappels die slecht te pellen zijn, veel pitten hebben of aan de zure kant zijn, worden verkocht als perssinaasappel in plaats van als handsinaasappel. Soms bepaalt ook het land van herkomst het verschil. Handsinaasappels komen gewoonlijk uit Europa en perssinaasappels uit Brazilië. Maar in principe maakt de verkoper of in de supermarkt de kleur van het netje (rood voor handsinaasappels en groen voor perssinaasappels) de sinaasappel tot een hand- of een perssinaasappel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sinaasappel
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100