Wat is het zuurste product/ ingredient / voedingsmiddel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Citroenzuur en fosforzuur, beide als ingrediënten in gebruik. Toegevoegd na 5 minuten: Wat ik eerder schreef maar wat naar de reacties zou zijn verplaatst, waar het niet staat, is dit: "Als ingrediënt: citroenzuur, E330. "De pH van een oplossing van 50 gram per liter bedraagt 1,8 (bij 20°C)." http://nl.wikipedia.org/wiki/Citroenzuur En ja, dat is ook wat citrusfruit zo zuur doet smaken, wat je wc en je koffiezetter ontkalkt. Ook fosforzuur heeft een lage pH, wordt alleen opgelost toegepast, bijvoorbeeld in cola. Cola heeft als drank een pH van 2,8; puur citroensap een pH van 2." Omdat je in je vraag ook om ingrediënten vraagt, noem ik deze stoffen, die nog niet genoemd waren.

zure room;-)

citroen, zuuuur!

Toxic kauwgom uit amerika , Limoen ? Citroen, Azijn brrrr

Cranberrysap

Azijn is het goede antwoord.

Pure citroensap heeft een pH waarde van 2.2, en is dus wat zuurder dan azijn, met een pH waarde van 3.0. Of je het kunt eten/drinken... Een beetje kan geen kwaad, maar citroen is niet goed voor je maag, en tast tandglazuur aan.

Bronnen:
http://www.kapsels.net/haarvragen/ph_waarde.htm

Het zuurste wat eetbaar is? Dan vallen dus alle dranken al af. Ik ga voor een Belgische "lekkernij", namelijk de muilentrekker! Die naam spreekt voor zich: het snoepje is zó zuur dat je gezicht spontaan een andere vorm én kleur krijgt.

Bronnen:
http://www.vlaamswoordenboek.be/definities...

Kaka stong surinaamse vrucht

Citroen is zuur met een pH van 2,2-2,4, maar limoen is zuurder met 1,8-2,0 pH. Azijn heeft een zuurgraad van 2,0-3,4, dus is NIET zuurder dan limoen! Het goede antwoord moet dus zijn limoen! :-)

Sumak. Het gedroogde en gemalen vruchtvlees wordt verkocht als "zuurkruid". Ook gentiaan is heel zuur.

Zuurkool en augurken in het zuur.

eerst tandenpoetsen en dan gelijk een citroen of iets anders zuurs eten of drinken........ blegh....echt super zuur!! Toegevoegd na 56 seconden: temminste...bij mij komt een vieze zure gevoel uit xd

Zoutzuur (HCl) Waarvoor wil je dit overigens weten? Voor scheikunde?

Rabarber is ook erg zuur

Terschellinger cranberries. Ik vind deze zure bommen nog zuurder dan citroen. Als je ze zonder er iets aan te veranderen meteen opeet zijn ze echt zuur!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100