Wat is het zuurste product/ ingredient / voedingsmiddel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Citroen is zuur met een pH van 2,2-2,4, maar limoen is zuurder met 1,8-2,0 pH. Azijn heeft een zuurgraad van 2,0-3,4, dus is NIET zuurder dan limoen! Het goede antwoord moet dus zijn limoen! :-)

maagzuur heeft een ph van 1,35 tot 3,50 dit is alleen niet een product / ingrediënt / voedingsmiddel

Van pH 14 tot pH 0 pH-indicatorpapier pH 14: natronloogoplossing van 1 mol/l pH 13: natronloogoplossing of kaliloogoplossing van 0,1 mol/l pH 12: ovenreiniger pH 11,5: huishoudammonia (verdunde ammonia) pH 10,5: zeepsop pH 9,5: bleekwater pH 8,5: zeewater, darmsap (iets verhoogde pH door gal) pH 7,5: eieren pH 7,4: menselijk bloed pH 7: zuiver, gedestilleerd water (neutraal) pH 6,7: melk pH 6,5: speeksel pH 6: natuurlijke regen, urine pH 5,5: huid pH 5: licht zure regen pH 4,5: tomaten, druiven pH 4: zure regen, tomatensap, bier pH 3: consumptieazijn, wijn,zuurkool pH 2,8: cola pH 2: maagzuur, citroensap pH 1: zwavelzuur (accuzuur) pH 0: zoutzuur (1 mol/l), zwavelzuur (1 N) Toegevoegd na 54 seconden: hier staat weer iets anders over cola :S

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100