Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft het nut rozijntjes te laten weken in sap b.v.alvorens ze in de te bakken cake te doen of verdrogen ze zowiezo tijdens het bakken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Juist daarom moet je ze eerst weken ; als je de rozijnen er zo in stopt, zuigen ze van binnen vocht uit de cake, die daardoor wat te droog wordt, en van buiten worden het keiharde verbrande 'pitjes'.

Door ze voor te weken , zijn ze verzadigd met water, (of sap, of drank zelfs-naar smaak en voorkeur) , blijven ze in de cake lekker sappig en zacht, en drogen ze aan de buienkant slechts uit tot 'normale' rozijntjes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

je zou verwachten dat rozijnen vocht verliezen bij het bakken. MAAR:
Onze ervaring met rozijnen in appeltaart: met ongeweekte rozijnen krijg je heerlijke appeltaart. Kijk naar je eigen baksucces: ingredienten, oven voorverwarmd? . Weken hoeft niet, experimenteer er eens mee!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding